Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. niet voorbij Jong Willem II

Het is Jong N.E.C. maandagmiddag niet gelukt te winnen van de leeftijdsgenoten van Willem II. Op de Eendracht kwamen beide ploegen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Beide ploegen kwamen niet in het spel en in de eerste helft waren er dan ook nagenoeg geen kansen te noteren. Met zo nu en dan goedlopende combinaties tussen het middenveld en de aanvallers van Jong N.E.C. moest het publiek het dan ook doen. Na de onderbreking kwam er meer actie in het spel van de Nijmeegse formatie van trainer Ron de Groot. De eerste doelpoging was dan ook al na een paar minuten te noteren. Morad El Haddouti probeerde het van afstand, maar de bal kon nog naast worden gewerkt door doelman Woud. Jong N.E.C. nam het initiatief steeds meer in handen en dat leverde meer goede schietkansen op. Paolo Sabak en Brian Campman probeerden het nog van afstand, alleen hun poging trof eveneens geen doel. Kort voor het laatste fluitsignaal kregen de Nijmegenaren dan toch een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Hicham Haouat ging na een uitstekend uitgespeelde combinatie alleen op de doelman af, die met een katachtige reflex de buitenspeler van scoren kon houden. Enkele minuten later klonk het eindsignaal en dus stond nog altijd de stand op het scorebord waar de wedstrijd mee begon: 0-0.

Door het gelijkspel sluit Jong N.E.C. zich aan bij de topploegen in de competitie. Op 9 april neemt de ploeg van De Groot het op de Eendracht op tegen Jong Heracles Almelo. De aftrap zal plaatsvinden om 18:30 uur.