Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. plaatst zich voor promotiepoule

Jong N.E.C. plaatst zich voor promotiepoule

Jong N.E.C. heeft maandagavond plaatsing voor de promotiepoule afgedwongen. De ploeg van trainer Ron de Groot won met 4-3 van directe concurrent Go Ahead Eagles en is daarmee op de derde plaats geëindigd in groep A van de reservecompetitie. De Nijmegenaren liepen snel uit naar een royale 4-0 voorsprong, maar maakten het nog onnodig spannend op de Eendracht. Na een spannend slot trokken de jongelingen van N.E.C. toch aan het langste eind: 4-3.

Al na 6 minuten kreeg N.E.C. de ideale kans om de score te openen via een penalty. Lowie van Zundert faalde niet vanaf elf meter en bracht zijn ploeg op voorsprong. Paulo Sabak verdubbelde de voorsprong drie minuten later met een bekeken lob. In de 20ste minuut zorgde Lowie van Zundert voor de 3-0, waarna hij zelf 5 minuten later zijn hattrick completeerde en de vierde Nijmeegse goal verzorgde.

Vlak voor rust scoorde Go Ahead Eagles de 4-1. Na het fluitsignaal besefte ‘the Eagles’ dat het hun laatste kans voor plaatsing was, waarna ze flink aanzette. Dit leidde tot nog twee doelpunten, waardoor het scorebord 4-3 aangaf. Hierbij bleef het echter in een spannende pot op de Eendracht.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53