Algemeen Jong N.E.C.

Jong N.E.C. verliest nipt van Jong FC Twente

Jong N.E.C. verliest nipt van Jong FC Twente

Jong N.E.C. is in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente tegen een nipte nederlaag aangelopen. De ploeg van Ron de Groot verloor met 2-1, in een wedstrijd die pas na de rust echt wist te ontbranden. Lowie van Zundert tekende voor de Nijmeegse treffer.

In een gelijkopgaande eerste helft waren er geen noemenswaardig kansen te noteren voor beide doelen. Jong N.E.C. had weliswaar meer balbezit, maar kon dit niet omzetten in grote mogelijkheden. Na rust was het Lowie van Zundert die de score opende in Hengelo, door een strak aangesneden voorzet van dichtbij binnen te prikken.

Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant al in, nadat Mats Wieffer zijn van richting veranderde schot achter Job Schuurman zag belanden. Na de gelijkmaker van Wieffer kreeg Paolo Sabak een mooie kans op de 1-2, maar zijn inzet belandde niet tegen de touwen. Niet veel later kwam Jong FC Twente op voorsprong via Ryan Trotman, die een lage voorzet bij de tweede paal binnen wist te lopen.

In het laatste kwartier ging de ploeg van Ron de Groot op zoek naar de gelijkmaker. Morad el Haddouti was nog dichtbij, nadat hij na een goede 1-2 oog in oog kwam met doelman De Lange. Zijn inzet belandde echter in het zijnet, waardoor de Tukkers aan het langste eind trokken.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 februari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Jong Ajax 37
11 Almere City 37
12 FC Eindhoven 35
13 FC Volendam 35
14 SC Cambuur 34
15 NEC 32
16 Telstar 25
17 FC Dordrecht 18
18 Jong AZ 17
19 Helmond Sp. 14