Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. verliest seizoensouverture in Den Haag

De beloften van N.E.C. hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In poule A, het hoogste niveau in de beloftencompetitie, gingen de talenten van trainer Ron de Groot met 0-3 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag.

Jong N.E.C trad in Den Haag aan met Anass Achahbar (foto) in de spits. De aanvaller, die deze zomer op huurbasis werd overgenomen van PEC Zwolle, kwam terug van een blessure maar kon zijn rentree niet opluisteren met een doelpunt. De Nijmegenaren waren de betere ploeg in de eerste helft, maar liepen vlak voor rust toch tegen een tegendoelpunt aan. Oud N.E.C.’er Tijmen Goppel leverde een voorzet af op Chovanie Amatkarijo, die van dichtbij binnen kon tikken.

Na de rust trachtte Jong N.E.C. de achterstand snel ongedaan te maken. Ragnar Oratmangoen kreeg ook een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar hij liet dat na. De Hofstedelingen profiteerden daar optimaal van, want de geboden ruimte zorgde ervoor dat Amatkarijo zijn tweede van de avond kon binnentikken. In de slotfase werd het na een slippertje van doelman Maarten Paes ook nog 3-0 via diezelfde Amatkarijo.

Trainer Ron de Groot zag dat zijn ploeg zich ondanks de uitslag goed staande hield in de Residentie. “We speelden redelijk voetbal en we hadden de overhand, maar het lukte ons niet om te scoren. We verliezen deze wedstrijd omdat ADO Den Haag het wél voor elkaar krijgt om te scoren. We kregen wel wat mogelijkheden, maar die mogelijkheden werden niet op een goede manier uitgespeeld.”

De oefenmeester, die vorig seizoen nog tijdelijk hoofdtrainer was bij het eerste elftal, benadrukte dat zijn spelers vooral moeten leren van deze wedstrijden. “Het is de bedoeling dat deze jongens iedere week beter worden en zich doorontwikkelen. Door veel wedstrijden te spelen kunnen ze het gewenste niveau bereiken.”

Opstelling Jong N.E.C: Paes; Hoogveld, Sturing, Potjes, Alberto; Den Heijer (60. Oztoprak), Smulder, Oratmangoen; El Haddouti, Achahbar (46. Van Zundert), Owobowale (60. Haouat).