Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. wint met minimale score van Jong VVV-Venlo

Het beloftenteam van N.E.C. heeft gisteren op De Eendracht met 1-0 gewonnen van Jong VVV. De ploeg van trainer Ron de Groot startte met zeven spelers die ook regelmatig in actie komen voor het eerste elftal.

De wedstrijd begon in een laag tempo, wat een groot verschil met de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven was. Toch kreeg de Nijmeegse ploeg in de eerste helft een aantal kansen. Onder andere Randy Wolters stuitte op doelman Delano van Crooij. Ook Schuurman moest redding brengen op een inzet van een Venlosche speler.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. In de 79e minuut was het dan eindelijk raak. Terry Lartey Sanniez gaf een strakke voorzet die werd afgemaakt door Thomas Beekman. Na de treffer zette VVV nog wel aan, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan. Hierdoor konden de Nijmegenaren wederom drie punten bijschrijven.

Door de overwinning is de ploeg van Ron de Groot gestegen naar de vierde plaats in de competitie. Met nog drie wedstrijden voor de boeg ligt een plek in kampioenspoule voor het grijpen. Na de interlandperiode wordt op 26 november uit gespeeld bij Fortuna Sittard, 2 december ontvangt de ploeg Excelsior op De Eendracht en de competitie wordt afgesloten op 9 december in Waalwijk tegen Jong RKC.