Algemeen Jong N.E.C.

Jong N.E.C. wint overtuigend van Jong sc Heerenveen

Maandagavond werd op sportpark De Eendracht de wedstrijd tussen Jong N.E.C. en Jong Heerenveen afgewerkt. N.E.C. had met drie punten achterstand op de Friezen de kans om gelijk te komen met Heerenveen. In een mooie wedstrijd wisten de Nijmegenaren vrij gemakkelijk te winnen: eindstand 5-1.

Door Brent van Erp

De wedstrijd ging het eerste kwartier vrij gelijk op. Toch wist Heerenveen er twee keer gevaarlijk uit te komen. Al na vijf minuten wist Pelle van Amersfoort namens de uitploeg bijna de bal de kruising in te koppen, maar de bal scheerde net langs het Nijmeegse doel. Na een kwartier spelen was het weer bijna raak; dezelfde Van Amersfoort werd diep gestuurd maar stuitte op keeper Marco van Duin.

Na een halfuur spelen was het Heerenveen dat onverwachts toch de openingstreffer wist te maken. Rodney Kongolo wist na een steekbal vanuit het middenveld oog in oog met keeper Van Duin de bal hoog het net in te schieten: 0-1. N.E.C. voerde na de tegengoal de druk op, dit resulteerde niet veel later al in de gelijkmaker. De rappe buitenspeler Morad El Haddouti schoot buiten het doelgebied de bal laag het Friese doel in. Na de goal ging de thuisploeg nog aanvallender spelen, er werd mooi gecombineerd en Heerenveen kwam er even niet aan te pas. In de laatste minuut voor rust was het weer El Haddouti die van afstand schoot, maar ditmaal wist keeper Trevor Doornbusch de bal wel te pareren.

In de tweede helft was het N.E.C. dat domineerde. Al na tien minuten schoot El Haddouti na een prachtige solo aan de rechterkant de bal onhoudbaar in de verre hoek, waardoor de Nijmeegse beloften op voorsprong kwamen. De ban was gebroken en Jong Heerenveen had niet terug van het mooie combinatiewerk van de Nijmeegse aanval. Na een uur spelen was het weer El Haddouti die na een prachtig schot de bal snoeihard de touwen in joeg, waarmee hij zijn avond bekroonde met een hattrick. Jong N.E.C. nam na de 3-1 wat gas terug, maar bleef de bovenliggende partij. De mannen uit Friesland wisten het laatste halfuur nauwelijks meer gevaar te stichten in het doelgebied van N.E.C.

Het laatste kwartier zocht de thuisploeg, met succes, weer het vijandelijk doel op. Mart Dijkstra wist tien minuten voor het eindsignaal de bal vanaf de middencirkel met een prachtig schot over doelman Doornbusch te schieten, die te ver voor zijn doel stond gepositioneerd: 4-1. Jong N.E.C. liet het publiek in de blessuretijd nog één keer juichen, nadat Hicham Haouat de bal na een mooie aanname met een volley de touwen in joeg en zorgde voorde 5-1 eindstand.

Door deze overwinning staat Jong N.E.C. op de vierde plaats, met een gelijk puntenaantal als nummer twee Heracles Almelo. Over twee weken spelen de beloften een uitwedstrijd tegen het tweede elftal van FC Twente.

Opstelling Jong N.E.C.: Van Duin; Hoogveld, Kvida, Van Zutphen, Buwalda; Jansen, Dijkstra, Sabak; Haouat, Van Zundert, El Haddouti.