Algemeen

Jong N.E.C. wint van Jong RKC en gaat naar kampioenspoule

Jong N.E.C. wint van Jong RKC en gaat naar kampioenspoule

Jong N.E.C. werkte maandagavond in Waalwijk een wedstrijd af tegen Jong RKC en won met een minimaal verschil: 0-1. Door de overwinning eindigden de Nijmeegse beloften keurig op plek vier van de ranglijst in poule B. Van deelname aan de kampioenspoule was Jong N.E.C. al zeker.

De Nijmegenaren startten sterk aan de wedstrijd in Waalwijk, waar enkelen spelers van het eerste elftal meespeelden. Na vijftien minuten speeltijd werd de score al geopend. Een voorzet van Hicham Haout draaide richting tweede paal waar Thomas Beekman dankbaar kon binnenkoppen: 0-1.

Vervolgens golfde het spel op en neer, maar wisten beide ploegen weinig gevaar te stichtten met op het scorebord een uitslag in het voordeel van Jong N.E.C.

Ook met de hervatting bleven grote kansen uit. Jong N.E.C. hield het achterin dicht en hield vast aan de voorsprong. Met name Job Schuurman maakte indruk onder de lat, nadat hij een aantal knappe reddingen verrichtte.

De mannen van trainer Ron de Groot zullen op 20 januari weer de competitie hervatten in de zogeheten kampioenspoule. Die speeldag is Jong SC Heereveen de tegenstander.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36