Algemeen Jong N.E.C.

Jong NEC vecht zich terug na achterstand

Na de nederlaag in Doetinchem tegen de beloftes van De Graafschap in de vorige speelronde, had Jong N.E.C. de taak om zich te herpakken door te winnen van Cambuur Leeuwarden 2. Na een 0-2 achterstand vocht de ploeg van Ron de Groot zich goed terug en werd een 4-2 overwinning binnengesleept.

Door Brent van Erp

De Nijmeegse beloftes begonnen scherp aan het duel. Al na een kleine tien minuten wist buitenspeler Morad El Haddouti een schot op goal te lossen, maar dit schot werd mooi gepareerd door de Friese goalie. Tegen de verhoudingen in, kwam Cambuur toch op voorsprong. Na een kwartier spelen schoot Rutger Etten de 0-1 binnen door van een flinke afstand de bal in de verre hoek te plaatsen.

Jong N.E.C. liet het er niet bij zitten en ging door met waar het mee bezig was, namelijk goed voetballen. In de twintigste minuut resulteerde dit bijna in de gelijkmaker. Lance Duijvestijn kon de voorzet vanaf de rechterflank echter net niet goed controleren, waardoor de bal voorlangs vloog. Niet veel later was Duijvestijn weer betrokken bij een aanval van de thuisploeg, toen hij met een mooie steekbal Paolo Sabak de diepte instuurde. Laatstgenoemde wist echter zijn kans niet te benutten en stuitte op doelman Martijn Blijdevier.

Tien minuten voor de pauze was het echter weer de uitploeg die, tegen het spelbeeld in, scoorde. Etten schoot een vrije trap strak de korte hoek in, waardoor hij zijn tweede van de avond wist binnen te werken. Even leken de Nijmegenaren de weg kwijt. Cambuur drong aan maar wist voorin weinig zoden aan de dijk te zetten. In de veertigste minuut wist N.E.C. toch van zich af te bijten door de aansluitingstreffer te maken. Na een prachtige solo op de rechterflank wist Morad El Haddouti de bal snoeihard de touwen in te jagen. N.E.C. kreeg vleugels en vlak voor het rustsignaal werd zelfs nog de gelijkmaker binnengeschoten. Lowie van Zundert wist een voorzet vanaf de linkerkant goed te controleren en beheerst binnen te schieten. Ruststand 2-2.

Na de pauze denderde de thuisploeg onverminderd door. Het eerste kwartier resulteerde dit in kleine kansjes. N.E.C. kreeg loon na werken toen Van Zundert, na een flitsende aanval van de sterk spelende El Haddouti, de 3-2 binnen wist te werken. Cambuur leek van slag van de weggeven voorsprong, maar N.E.C. werd goed wakker geschud toen Micha Metz snoeihard uithaalde en op een haar na de goal mistte.

De Nijmeegse beloften speelden de tweede helft verzorgd en aanvallend voetbal. De uitploeg had niet terug van het snelle combinatiewerk en het gevaar op de vleugels, met name El Haddouti wist keer op keer de Friese defensie in verlegenheid te brengen met goede acties. Vijf minuten voor het eindsignaal werd het frivole spel beloond met de 4-2. Na een mooie combinatie met de ingevallen Hicham Haouat wist Ole Romeny vrij eenvoudig de keeper te passeren. Eindstand 4-2 Door deze overwinning klimt Jong N.E.C. naar de zesde positie op de ranglijst. Op 17 september wordt de volgende wedstrijd gespeeld. De beloftes treden dan op eigen veld aan tegen SC Heerenveen 2.

Opstelling Jong N.E.C.: Arjan Ardts; Rick Wouters, Robin Buwalda, Frank Sturing, Bart Spierings; Lance Duijvestijn, Niek Hoogveld, Paolo Sabak (80e Hicham Haouat); Ole Romeny, Lowie van Zundert, Morad El Haddouti.