Interview

Jordy Bruijn: 'We hadden wat goed te maken'

Jordy Bruijn: 'We hadden wat goed te maken'

N.E.C. won op maandagavond met 3-0 bij Jong AZ en bleef daardoor voor de achtste keer op rij ongeslagen. De Nijmegenaren speelden een prima pot voetbal op het AFAS Trainingscomplex en hadden een aanjager in Jordy Bruijn. De middenvelder was overal op het veld te vinden, verstuurde een aantal cruciale passes en bikkelde als vanouds.

De mannen uit de Keizerstad stonden met revanchegevoelens aan de aftrap in Wijdewormer. De afgelopen twee wedstrijden, die gelijk werden gespeeld tegen Helmond Sport en Roda JC, waren de spelers niet in de koude kleren gaan zitten. "We hadden wat goed te maken tegenover onszelf en tegenover de club omdat we weten dat het beter kan", vertelde Bruijn na afloop van de zorgeloze overwinning op Jong AZ. "De afgelopen twee wedstrijden hebben we gewoon vier punten laten liggen en daar balen we van. Toevallig hadden we het er deze week nog over: we zijn dit seizoen nog niet weggespeeld en hebben alleen nog maar punten laten liggen. Van dat gevoel proberen we nu af te komen en dat lukt aardig, want we zijn nu al een tijdje ongeslagen."

De middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd tegen de Alkmaarse talenten. Vaak was hij stoorzender en onderbrak hij een vijandelijke aanval, maar ook zijn voortzetting en crosspasses waren van een hoog niveau. Bruijn hoort de complimenten glimlachend aan en legt uit waarom hij zo goed in zijn vel zit. "Ik ben gewoon op mijn plek en vind het echt fijn bij N.E.C. Het is een goede spelersgroep, een fijne staf en ook met de mensen van de club zelf kan ik het goed vinden. Vandaag hebben we iedereen in zijn kwaliteit laten spelen en dat was bij mij dus ook zo. Ik vind verdedigen leuk, maar aanvallen ook. Het is mooi om het team te helpen en wat ik denk dat op een bepaald moment nodig is, een crosspass of het veroveren van een bal bijvoorbeeld, dat doe ik dan."

In het seizoen 2018/2019 kwam Bruijn al op huurbasis uit voor onze club. Die jaargang eindigde voor N.E.C. met een play-offnederlaag in Waalwijk en dat zit de 24-jarige Amsterdammer nog altijd niet lekker. "Ik baal nog steeds van die wedstrijd tegen RKC en dat we dat toen hebben weggegeven", zegt hij. Toch heeft Bruijn voor zijn eigen gevoel een herkansing gekregen in Nijmegen. "Dat zijn wel de dingen waar ik het met de club over heb gehad toen ze mij belden. Er zijn revanchegevoelens richting die mislukte play-offs van anderhalf jaar geleden. Natuurlijk is het ons doel om na dit seizoen wel een klein feestje te kunnen vieren, maar we moeten nu zorgen dat we aansluiting houden met de top en zo hoog mogelijk eindigen. Dan zien we wel wat dat oplevert."

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26