Interview

Julian von Haacke: “Ik telde ‘m echt al”

Julian von Haacke: “Ik telde ‘m echt al”
Julian von Haacke werd in de wedstrijd tegen Vitesse (1-1) verkozen tot In Person Man of the Match. De middenvelder speelde dan ook een prima wedstrijd. Toch had het voor de Duitser nog veel mooier kunnen zijn. In de eerste helft dacht hij namelijk te scoren met een afstandsschot, maar doelman Eloy Room wist op fraaie wijze redding te brengen.

Von Haacke: “Eerlijk gezegd telde ik ‘m echt al. Soms voel je op het moment dat de bal je voet verlaat al dat het een goed schot is. Dat had ik nu ook. Ik was aardig verbijsterd toen ik zag dat hij ‘m nog pakte. Dat had ik echt niet verwacht.”

Over ‘zijn’ derby was Von Haacke na afloop wel te spreken: “Met name in de eerste helft liep het voor mij persoonlijk lekker. In de tweede helft kreeg ik een tik en daarna kon ik niet meer 100% gaan. Ik denk dat ik daarom ook gewisseld werd, maar het is volgens mij niet zo ernstig.” Uiteraard zijn dit soort wedstrijden ook voor Von Haacke de wedstrijden die het vak mooi maken. “Ik had er van teamgenoten al veel over gehoord. Ze zeiden dat het een knokwedstrijd zou worden en dat het altijd moeilijke wedstrijden zijn, dat klopte precies. Ik probeerde gewoon rustig te blijven, eigenlijk zoals ik dat elke wedstrijd probeer.”

Von Haacke zag zijn ploeg vlak voor tijd gelijkmaken tegen Vitesse: “Uiteindelijk kun je dan zeggen dat 1-1 een goede uitslag is in deze wedstrijd, maar als je de hele wedstrijd bekijkt, waren wij denk ik de betere ploeg met de betere kansen. Maar goed, achteraf mag je ook blij zijn dat het uiteindelijk gelijk wordt.”

In Duitsland speelde Von Haacke in de jeugd meermaals de derby tussen Werder Bremen en Hamburger SV: “Die rivaliteit is ook groot en dat bracht ook in de jeugd al extra emoties met zich mee. Eén keer zat ik bij Werder op de bank in de Bundesliga wedstrijd in en tegen Hamburg. Die wedstrijd wonnen we, dat zijn bijzondere dingen om mee te maken.”
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13