Interview

Mart Dijkstra: 'Deze manier van winnen geeft perspectief'

Mart Dijkstra: 'Deze manier van winnen geeft perspectief'

N.E.C. won vanavond met 1-0 van Roda JC. De Nijmegenaren startten scherp aan de wedstrijd en dat leverde een vroege voorsprong op. Jordy Bruijn produceerde het doelpunt. Door de overwinning op de Limburgers stijgt N.E.C. naar de elfde positie op de ranglijst, wat aan het einde van het seizoen een plek in de play-offs betekent. In gesprek met Mart Dijkstra kijken we terug op de overwinning.

Door Jesse van Someren

Ben je tevreden met de manier waarop jullie vandaag met 1-0 van Roda winnen?

"Deze overwinning stemt absoluut tot tevredenheid, een overwinning is waar je elke week voor speelt en zeker tegen teams die hoger staan op de ranglijst kunnen we ze goed gebruiken. We hebben echt geknokt met z'n allen. Echt voetballen vanuit de linies was moeilijk, dus moesten we veel lange ballen spelen op Ferdy. Die was wel heel belangrijk vandaag met het vasthouden van die ballen. Randy, Jonathan en wij als middenveld stonden er goed omheen, zodat we in ieder geval op de tweede bal konden spelen."

Aan het begin van de tweede helft kregen jullie het lastiger, had jij het gevoel dat jullie de controle over de wedstrijd aan het verliezen waren?

"We moesten even terug naar de basis, en niet meer uit onze positie lopen. Iedereen coachte elkaar daarin goed aan en dat hebben we goed opgepakt. Gas blijven geven en hard werken, dan zie je dat je weer de controle krijgt over de wedstrijd. Het ging volgens plan, deze manier van winnen biedt perspectief. We hebben volwassen en realistisch gespeeld vandaag."

Na een lange reeks mindere resultaten kruipen jullie nu voorzichtig naar boven, merk je dat de sfeer binnen de groep verbetert?

"Je hebt overwinningen nodig om eruit te kruipen. We kregen tot nu toe vaak knullige goals tegen en je ziet nu dat je die fouten niet maakt. Dan heb je aanvallers die gewoon doelpunten kunnen maken en win je deze pot. Mattijs pakt nog een hele goede bal aan het einde, daar had ik wel even stress. De sfeer was altijd goed en er was ook altijd wel vertrouwen, je bent constant met elkaar bezig hoe je tot overwinningen kan komen. Je moet er qua strijd altijd voor gaan en dan kun je vanzelf beter gaan voetballen. "

De 'nul' houden is ook goed voor het vertrouwen neem ik aan?

"Ja dat is zeker goed voor het vertrouwen. Dit is graag wat je wil, zeker voor onze verdedigers en voor mij als verdedigende middenvelder. We hebben strijd geleverd en zijn stabiel gebleven."

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53