Algemeen Jong N.E.C.

Matige tweede helft doet Jong N.E.C. de das om

Jong N.E.C. heeft op de Eendracht een nederlaag moeten incasseren. Jong Heracles Almelo was met 0-2 te sterk door goals van Vermeij en Konings. Beide treffers vielen in de tweede helft.

Door Guy Habets

De eerste vijfenveertig minuten waren volledig in handen van Jong N.E.C. De ploeg van Ron de Groot had veruit het meeste balbezit en durfde vooruit te voetballen, terwijl de bezoekers uit Almelo zich op eigen helft terugtrokken en hoopten op een snelle uitbraak. Daar kwam niet zo veel van terecht, want het waren de Nijmegenaren die na tien minuten op voorsprong hadden moeten staan. Na een balverovering op het middenveld legde Mike Trésor Ndayishimiye prima opzij voor Lowie van Zundert, maar die vond de doelman op zijn weg.

Op het half uur kreeg Jong N.E.C. weer een prima kans op de openingstreffer via Hicham Haouat, die zich een weg door de defensie baande. Zijn schot in de korte hoek kon ternauwernood gekeerd worden door de goalie uit Almelo. Even later kwam Haouat in een betere positie voor het doel na een prima steekbal van Paolo Sabak, maar de linksbuiten van Jong N.E.C. schoof de bal voorlangs. Vlak voor de pauze lieten de gasten voor het eerst iets zien. Eerst won N.E.C.-doelman Schuurman een één-op-één duel met Vincent Vermeij en na een combinatie met diezelfde Vermeij spatte een volley van Lerin Duarte op de lat uiteen.

Na de pauze was er weinig meer over van het frisse en aanvallende spel van Jong N.E.C. Het balbezit was voor Heracles en wat de Nijmegenaren in de eerste helft nalieten deed de ploeg uit Almelo in de tweede helft wel: een doelpunt maken. Een lange bal van Dario van den Buijs plofte achter het centrale duo van Jong N.E.C. neer, waarna Vincent Vermeij van de verwarring profiteerde en met een knap schot Schuurman kansloos liet: 0-1. Ondanks de opgelopen achterstand slaagde de ploeg van Ron de Groot er niet in om meer druk op de tegenstander te krijgen. Het was wachten tot Jong Heracles in een hogere versnelling zou gaan spelen.

Twintig minuten voor tijd gebeurde dat ook. Na een waarschuwingsschot van Mohammed Osman, dat over ging, liet de Nijmeegse defensie zich wederom foppen. Dabney dos Santos legde de bal vanaf de linkerkant bij de tweede paal, waar Joey Konings het beslissende zetje gaf en de gasten op 0-2 zette. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, want de gasten hoefden niet meer vooruit te spelen en bij Jong N.E.C. leek de fut te ontbreken om een slotoffensief te ontketenen. Alleen Van Zundert kreeg nog een kansje op de eretreffer na een prima voorzet van Bart Spierings, maar de kopbal van de Nijmeegse spits eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Daarmee blijft Jong N.E.C. op de zesde plaats staan in de reserveklasse poule A. Op maandag 5 november krijgen de talenten van Ron de Groot weer een kans om die positie te verbeteren. Dan gaan ze op bezoek bij Jong FC Emmen.

Opstelling Jong N.E.C.: Schuurman; Spierings, Sturing, Van Zutphen, Wouters; Hoogveld, Jansen, Sabak (75. El Haddouti); Ndayishimiye, Van Zundert, Haouat.