Algemeen

Mattijs Branderhorst: "Die mensen in het uitvak, dát zijn onze supporters"

Mattijs Branderhorst: "Die mensen in het uitvak, dát zijn onze supporters"

N.E.C. pakte zondagmiddag op knappe wijze drie punten bij FC Twente en dat was volgens keeper Mattijs Branderhorst mede te danken aan de Nijmeegse aanhang. Het uitvak was met 550 N.E.C.-fans gevuld en die lieten zien wie de échte supporters van onze club zijn.

Branderhorst, die zelf een uitstekende wedstrijd keepte en N.E.C. meermaals op de been hield, genoot van het geluid dat constant uit het Nijmeegse uitvak opsteeg. "Ze waren weer lekker bezig tijdens de wedstrijd", vertelde de goalie uit Tiel. "Dan realiseer je je weer: die mensen in het uitvak, dát zijn onze supporters. Ze ondersteunen ons altijd heel positief."

De uitwedstrijd bij Twente en ook eerdere wedstrijden in dit seizoen bewijzen volgens Branderhorst dat de Nijmeegse aanhang het beste met club en spelers voorheeft. "Het is zo jammer en onterecht dat die negatieve lading nu boven onze supporters hangt. Ik hoop dat mensen nu inzien dat het gewoon goede en positieve menen zijn die de club een warm hart toedragen en er alles aan doen om ons te steunen. Weet je nog, toen we in De Kuip speelden? Het was gewoon bizar om te merken hoe luid ze steeds waren en dat ze meer geluid maakten dan alle Feyenoord-fans bij elkaar."

De steun zorgde er in de Grolsch Veste voor dat N.E.C. de slotfase zonder kleerscheuren doorkwam. In het laatste kwartier werd een 1-2 voorsprong verdedigd en daarvoor moest de keeper niet alleen het uitvak, maar ook de leiders in zijn team bedanken. "Ik moet de complimenten aan Édgar Barreto geven. Die was zo belangrijk voor ons met zijn slimmigheden. Dat is ervaring en klasse, die sleept ons er in die fase gewoon doorheen en zorgt er ook voor dat hij de andere spelers met zich meeneemt. We bleven elkaar motiveren en dan kun je dit neerzetten."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36