Algemeen

N.E.C. - Almere City FC in de media

N.E.C. - Almere City FC in de media
N.E.C. begon het nieuwe seizoen afgelopen vrijdag overtuigend: de eerste tegenstander van de Jupiler League werd met 3-1 opzij gezet. Dit schreven de media over de winst van de ploeg van Adrie Bogers. 

De Gelderlander

Het lokale dagblad was te spreken over de start die N.E.C. maakte in het nieuwe seizoen: "NEC heeft de start gekregen die de Nijmeegse club zo vurig wenste. Op de eerste speeldag in de eerste divisie onderstreepte de gedegradeerde club meteen de ambities voor dat wat het seizoen van de revanche moet worden. De 3-1 overwinning op Almere City FC in het natte Goffertstadion ging gisteravond gepaard met het nodige spektakel. Mooie goals, aanvallend voetbal. De kleine 10.000 toeschouwers werden meteen uitstekend vermaakt. Ze zagen een elftal dat klasse en bravoure uitstraalde. 

Het was het perfecte scenario voor de nieuwe NEC-trainer Adrie Bogers. De gepromoveerde assistent-coach weet dat de druk dit seizoen enorm zal zijn in De Goffert. NEC heeft niet alleen de hoogste begroting van alle clubs in de eerste divisie, technisch directeur Remco Oversier heeft ook een uitstekende selectie neergezet. Een goede start van de competitie was cruciaal om rust rondom het elftal te creëren en te behouden."

Een extra bijzondere avond was het voor doelman Joshua Smits, die na 28 maanden terugkeerde in de basis: "Fantastisch om zo mijn rentree te vieren", geeft Smits (24) in de catacomben van De Goffert aan. ,,Ik sta nog steeds te genieten. Tijdens de wedstrijd voelde ik pas echt wat ik gemist heb de afgelopen jaren toen ik op de bank zat. De adrenaline die bij zo'n duel komt kijken. Het toeleven naar de wedstrijd. Vanaf het begin van de week al. De sfeer in het stadion, die is toch echt anders op het veld. Echt heerlijk." 

Omroep Gelderland 

Hoofdtrainer Adrie Bogers verscheen voor de camera van Omroep Gelderland voor zijn analyse van de wedstrijd: "Dit is een prima start. Qua uitslag, maar ook qua vertoond spel. We willen thuis laten zien dat we de baas zijn en vooruit spelen. Dat hebben de jongens laten zien. We hadden uit corners de 2-0 moeten maken, dan is het jammer dat je uit een corner de 1-1 binnen krijgt. Jordan Larsson deed het prima, dat geeft stof tot nadenken. Als de jongens zo spelen, worden de keuzes voor mij steeds lastiger. Maar dan gaat het niveau wel omhoog."

Ook doelpuntmaker Arnaut Groeneveld deed zijn verhaal bij de lokale: Enorme paniek bij de verdedigers van Almere City als Arnaut Groeneveld op ze af dribbelde. De vleugelspits blonk uit bij NEC. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld en het team ook. Ik ben blij dat ik de voorbereiding heb kunnen doortrekken. Na een tijdje voel je wel aan als aanvaller wanneer je eroverheen kunt." De favorietenrol durft Groeneveld wel aan met NEC. "We hebben een goede indruk achtergelaten. Ik denk dat het een mooi seizoen wordt. Hoeveel doelpunten ik ga maken? Ik heb niet echt een bepaald aantal in gedachten. Ik wil iedere wedstrijd het maximale eruit halen. Intuïtief en ik zie het wel."  

ForzaNEC 

Kersverse aanvoerder Mart Dijkstra sprak met de redacteuren van ForzaNEC.nl: "Ik was er eigenlijk nog maar net en de trainer vroeg of ik het wilde. Toen heb ik ja gezegd. Ik vind het een enorme eer. Ik probeer gewoon te doen wat ik altijd doe, zonder de alwetende aanvoerder uit te hangen. Ik hoop ook dat de rest van het team het zo ervaart."

De zege op Almere was bij vlagen overtuigend. "We wilden het publiek iets moois voorschotelen en onszelf een dienst bewijzen. Je weet dat Almere gevaarlijk uit de hoek kan komen, maar we hebben ons kranig verweerd. Het was een prima pot. Vooral in de tweede helft werd het verschil groter en groter." 
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League