Maatschappelijk

N.E.C. brengt Mantelzorgers in rustiger vaarwater

N.E.C. brengt Mantelzorgers in rustiger vaarwater

“Ontdek ons verhaal... Daar aan de boorden van de Waal” 

Op dinsdag 6 november worden de Mantelzorgers uit Nijmegen verrast met een onbezorgde dag genieten. De stichting N.E.C. Maatschappelijk, Monuta Helpt en NASWerkt hebben de handen ineengeslagen om een speciale dag te organiseren voor deze ‘vergeten’ groep Nijmegenaren.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Het is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Behalve verzorging, kan mantelzorg ook hulp zijn bij dagelijkse activiteiten. Nederland telt inmiddels 4 miljoen mantelzorgers. Daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week.

N.E.C. en EnergieFlex hebben vorig jaar het initiatief genomen voor de eerste Mantelzorgdag in Ouwehands Dierenpark. De tweede editie stond al helemaal in de steigers tot het nieuws bekend werd dat de hoofdsponsor van N.E.C. surseance van betaling had aangevraagd. Hiermee stond de doorgang van de Mantelzorgdag op losse schroeven. Met de bijdrage van Monuta Helpt en NASWerkt kan deze dag alsnog worden georganiseerd. Maar ook de Supportersvereniging en horeca-partner Yvey stonden direct op om een belangrijke bijdrage te leveren. 

Wilco van Schaik, algemeen directeur N.E.C.: “We hebben deze zomer een uniek en ambitieus plan ontwikkeld om met N.E.C. Maatschappelijk het verschil te maken in het Rijk van Nijmegen. We hebben een compleet programma ontwikkeld met sociaal-maatschappelijke initiatieven die de samenleving in het Rijk van Nijmegen versterken. Er is nog steeds een grote groep van ‘vergeten’ mensen die zich in een kansarme situatie begeven. Juist voor deze mensen doen we het. De Mantelzorgdag is een prachtig voorbeeld om mensen die zichzelf helemaal wegcijferen eens goed te verwennen. We vinden het belangrijk om er even bij stil te staan dat de zorg die ze geven heel belangrijk en waardevol is. En hoe leuk is het dat de N.E.C.-selectie ze die dag buiten de lijnen gaan vermaken." 

De Mantelzorgers worden op 6 november in de ochtend ontvangen in De Goffert, waarna niemand minder dan Rob Jaspers op de Pannenkoekenboot uitleg geeft over de historische parels aan de boorden van de Waal en de vele nieuwe projecten die verrijzen rond de stadsrivier. Vanzelfsprekend staat er ook voor iedereen een pannenkoekenbuffet klaar. In de middag heten de N.E.C. spelers de Mantelzorgers welkom voor een verrassende afsluiting in De Goffert. 

Bent of kent u een mantelzorger? 

Zorgt u langdurig voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Dan verdient u het om in het zonnetje te worden gezet en om eens een dag onbezorgd te genieten. De N.E.C.-selectie nodigt u uit op dinsdag 6 november voor een unieke tocht over de Waal.

Wilt u graag met ons mee? 

U kunt zich op donderdag 25 oktober aanmelden bij Mantelzorg Nijmegen. Dit kan door van 09.00 tot 16.00 uur te bellen naar (024)-365 01 50 of te e-mailen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl. Vermeld uw naam en telefoonnummer, zodat een mantelzorgconsulent contact met u kan opnemen. 

Kijk voor het programma en meer informatie ook op www.nec-nijmegen.nl/mantelzorgdag.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53