Algemeen

N.E.C. contracteert Australisch jeugdinternational Stefan Mauk

N.E.C. contracteert Australisch jeugdinternational Stefan Mauk
N.E.C. heeft de Australiër Stefan Mauk weten vast te leggen. Mauk (20 jaar) komt over van Adelaide United FC en tekent in Nijmegen een contract voor drie jaar met een optie tot een jaar verlenging.

Stefan Mauk werd geboren in Bedford Park, Australië. In zijn jeugd speelde hij bij Melbourne City, waar hij ook zijn eerste profcontract tekende in 2013. In 2016 stapte Mauk over naar Adelaide United, waarmee hij datzelfde jaar kampioen werd van de Australische A-league. In dertien duels komt de aanvallende middenvelder drie keer tot scoren. Hij werd tevens verkozen tot Australisch Talent van het Jaar.

Op 16-jarige leeftijd debuteerde Mauk in het Australische elftal als jeugdinternational. Hij speelde hij in Australië onder 17, onder 19, onder 20 en onder 23 in totaal 30 wedstrijden en werd al geselecteerd voor het nationale elftal van Australië, maar tot een debuut voor de socceroos kwam het nog niet.

Technisch manager Danny Hoekman over het aantrekken van Mauk: “We zijn zeer verheugd dat het gelukt is om Stefan aan te trekken als vijfde versterking van deze transferperiode. Hij wil zich met zijn 20 jaar graag ontwikkelen bij onze club, maar heeft tegelijkertijd de gewenste ervaring die we zochten op ons middenveld.”

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53