Maatschappelijk

N.E.C. Doelbewust aanwezig op EFDN-congres

N.E.C. Doelbewust aanwezig op EFDN-congres
Deze week bevindt stichting N.E.C. Doelbewust zich in Oslo voor het congres van het European Football for Development Network (EFDN). Tijdens deze tweedaagse bijeenkomt, die vandaag en morgen op de planning staat, is het doel om alle organisaties met elkaar in contact te laten komen en nieuwe inzichten op te doen.

De internationale samenwerking tussen de aangesloten partijen biedt kansen om samen oplossingen aan te reiken voor problemen op het gebied van educatie, participatie, gezondheid en (jeugd)werkeloosheid. Het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaringen is daarom van doorslaggevend belang.

Projecten

Door het organiseren van gezamenlijke Europese projecten en uitwisselingsprogramma's voor medewerkers, vrijwilligers en deelnemers wordt de kwaliteit van de lokale projecten en activiteiten versterkt. Daarbij steken deelnemende voetbalclubs daadwerkelijk boven andere clubs uit op het gebied van innovatie en samenwerking, omdat zij samen veel energie steken in de bevordering van die speerpunten.

Oslo

De conferentie in de Intility Arena (de onlangs geopende thuishaven van Vålerenga Fotball) Oslo is één van de twee bijeenkomsten die de EFDN per jaar organiseert. Hier krijgen de clubs de mogelijkheid een kijkje in de keuken te nemen bij andere organisaties en de nieuwe innovatieve inzichten toe te passen op eigen projecten en activiteiten. Daarnaast is het er regelmatig de gelegenheid om te netwerken, met als doel om eventuele samenwerkingen op te zetten of te onderhouden.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League