Wedstrijdverslag

N.E.C. en Almere City FC houden elkaar in evenwicht

N.E.C. heeft de besloten oefenwedstrijd zaterdagmiddag tegen Almere City FC niet winnend afgesloten. De Nijmegenaren bleven steken op een 2-2 gelijkspel. De ploeg onder leiding van het trainerstrio Bogers, Gesthuizen en Meijer kwam in de eerste helft op achterstand, maar boog deze in de tweede helft knap om. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam de ploeg uit Almere alsnog op gelijke hoogte. De Nijmeegse treffers kwamen vanmiddag op naam van Ole Romeny en Joey van den Berg.

Evenals de wedstrijd tegen Wuppertaler SV trad N.E.C. tegen Almere City FC aan in een 5-2-3-formatie. In aanvallend opzicht leverde dat de ploeg weinig mogelijkheden op, gezien de Nijmegenaren weinig uitgespeelde kansen konden noteren. De ‘thuisploeg’ had hier eveneens moeite mee, maar was wel enkele keren dreigend. Zo keerde Branderhorst uitstekend in een één-op-één situatie met Hunte. Enkele minuten later kwam de ploeg uit Almere dan toch op voorsprong. Stijn Meijer tikte simpel binnen na een goede voorzet van Ricardo Kip: 1-0. Met deze tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust draaide N.E.C. de wedstrijd snel om. Binnen het kwartier werd de 1-0 achterstand omgedraaid in een 1-2 voorsprong. De gelijkmaker kwam op naam van Ole Romeny, die korte tijd eerder door keeper Agil Etemadi werd neergelegd. De spits schoot de gegeven strafschop vervolgens zelf binnen. Enkele minuten later mocht N.E.C. opnieuw juichen. Joey van den Berg, die na de rust was ingevallen voor Josef Kvida, kopte zijn ploeg knap op voorsprong: 1-2. Na iets minder dan 70 minuten sloeg de schrik er even in op het sportpark, na een botsing van Bossaerts met zijn tegenstander. De Belgische verdediger werd minutenlang op het veld behandeld aan een hoofdwond. De verdediger maakt het naar omstandigheden goed, maar zocht wel een ziekenhuis op om zijn wond te laten hechten. In de slotfase gaven de Nijmegenaren de overwinning nog uit handen. Na een overtreding van Van Landschoot promoveerde Aninkora de gegeven penalty tot doelpunt. Met de 2-2 stand floot de scheidsrechter tot slot voor het einde van de wedstrijd.