Algemeen

N.E.C. en Hannover 96 delen punten in oefenduel

Op een zonovergoten Marbella Football Centre heeft N.E.C. met 0-0 gelijkgespeeld tegen Bundesliga ploeg Hannover 96. In een evenwichtig duel wisten beide ploegen niet tot scoren te komen.

Trainer/coach Jack de Gier ruimde direct aan basisplaats in voor nieuweling Ferdy Druijf. In het eerste deel van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren er, waarbij het balbezig veelvuldig voor N.E.C. was en Hannover 96 trachtte via snelle uitbraken N.E.C. te verrassen. Behoudens wat corners aan beide zijden waren er echter geen noemenswaardige kansen te noteren. Hannover’96 kwam als eerste dicht bij een doelpunt, toen nr 17 vrij verscheen voor Zelenika. De doelman verkleinde zijn goal goed en voorkwam daarmee een voorsprong voor de Duitsers.

Niet veel later was Joey van den Berg dichtbij een treffer met een fraaie volley. De inzet van de middenvelder vloog echter net naast. Kort voor rust was het opnieuw de nummer 8 die het van afstand probeerde, ditmaal met een hard en laag schot. Ook deze poging ging echter naast, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na rust voerde De Gier twee wisselingen door. Druijf werd vervangen door Sabak, waardoor Achahbar in de punt van de aanval kwam te spelen. Marco van Duin nam plaats van Zelenika in onder de lat. Het spelbeeld bleef onveranderd, met weinig kansen. Brahim Darri liet van zich horen met een afstandsschot. Iets later kreeg Hannover de beste kans tot op dat moment via Bobby Wood. De aanvaller werd vrij aangespeeld in de 16 en verscheen oog in oog met Van Duin, die snel en goed uitkwam en daarmee het openingsdoelpunt van de Duitsers voorkwam.

In het laatste bedrijf van het duel bracht Jack de Gier een zevental nieuwe krachten en ook Hannover wisselde nog enkele keren. Grote mogelijkheden waren er niet meer te noteren, waardoor het duel doelpuntloos eindigde.