Maatschappelijk

N.E.C. en Radboudumc Amalia kinderziekenhuis presenteren de N.E.C. postkast

N.E.C. en Radboudumc Amalia kinderziekenhuis presenteren de N.E.C. postkast
Afgelopen zondag op de jaarlijkse Open Dag van N.E.C, is de N.E.C. Postkast onthuld. Deze postkast komt in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis te staan. Kinderen die in het ziekenhuis opgenomen zijn, kunnen straks een brief schrijven aan een speler of een lid van de technische staf van N.E.C.. Zij hebben allemaal hun eigen postvakje in deze kast en schrijven dan een brief terug.

In de perskamer presenteerden algemeen directeur van N.E.C. Wilco van Schaik, afdelingshoofd Kindergeneeskunde Kees Noordam en speler Anass Achahbar de postkast, die is ontworpen door Evelyn Nieuwenhuis. Daarmee was de samenwerking met het Amalia kinderziekenhuis het eerste maatschappelijke project waarmee Van Schaik als kersverse directeur te maken kreeg: "Ik heb begrepen dat de selectie en staf jaarlijks een bezoek brengen aan het kinderziekenhuis. Dat is zo belangrijk, dat brengt wat teweeg in een spelersgroep en voor de kinderen en hun ouders, broers of zusjes is het even alleen maar genieten en niet denken aan ziek zijn. Dat is één dag. Nu is N.E.C. 52 weken per jaar aanwezig in het Amalia, via deze bijzondere postkast. Brieven schrijven doen we niet vaak meer, terwijl het een hele persoonlijke manier van contact hebben is!"

Van Schaik lichte ook nog even de maker van de N.E.C. Postkast uit: "De cirkel wordt voltooid doordat deze kast in elkaar is gezet door supporter Andy. Een mooier voorbeeld van de kracht van Samen Beter N.E.C. vind je volgens mij niet!"

Goede doelen

N.E.C. ondersteunt twee goede doelen: Ronald McDonald Huis Nijmegen en het Amalia kinderziekenhuis. De kast is tot stand gekomen door de vrijwillige bijdrage van timmerman en supporter Andy Hooymayers en door de inzet van Marvin Tepy (Team EDG).

Bekijk hieronder hoe N.E.C.-speler Robin Buwalda post ontvangt van een patiënt uit het Amalia kinderziekenhuis en ook weer aan hem terug schrijft!

youtubeembed
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League