Maatschappelijk

N.E.C. en Uniek Sporten starten cursus trainer-assistent

N.E.C. en Uniek Sporten starten cursus trainer-assistent

In 2014 is N.E.C. samen met de gemeente Nijmegen de competitie 'Speciaal Voetbal' gestart; voetbal voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een samenwerking tussen 11 amateurvoetbalclubs uit de regio die met 17 teams in een onderlinge competitie samen voetballen. Winnen is tijdens Speciaal Voetbal niet belangrijk, alles is gericht op het creëren van individuele succesmomenten en ontwikkeling.

Dat de ontwikkeling van het individu een belangrijk aspect is, blijkt wel uit de behoefte voor deze cursus. In oktober 2018 trok het Speciaal Voetbal platform (de voetbalclubs) aan de bel bij N.E.C. en Uniek Sporten om de behoefte te bespreken om mensen met een beperking een extra uitdaging te bieden. Dit heeft geresulteerd in een cursus assistent-trainer voor speciaal voetballers. Henri Bakhuis, coördinator en trainer bij Beuningse Boys Voetbal+, was één van de initiatiefnemers: “Het initiatief om oudere spelers meer uitdaging te bieden door deze cursus werd onmiddellijk enthousiast omarmd door N.E.C. en Uniek Sporten. Mede door een groep enthousiaste vrijwilligers is het nu zover, we gaan van start. Ik ben vol vertrouwen in een succesvolle afloop”.

Woensdag 16 januari 2019 vond de kick-off van deze cursus plaats. 13 cursisten van SC Bemmel, SC Woezik, Beuningse Boys en SV Hatert kwamen samen met hun tandemcoaches naar het Goffertstadion voor de aftrap, waarbij ze in het tweede gedeelte van deze bijeenkomst gelijk al de praktijk zijn ingegaan op de Eendracht.

In een traject van vier bijeenkomsten zullen de cursisten opgeleid worden tot assistent-trainer. Tussen de bijeenkomsten door krijgen de cursisten huiswerkopdrachten mee die ze samen met hun eigen tandemcoach op de eigen club uitvoeren.

“We zijn erg trots op de groei en ontwikkeling die het Speciaal Voetbal-platform doormaakt. Samen met Uniek Sporten bieden we de doelgroep een traject aan die hen een kans biedt om zich verder te kunnen ontwikkelen in de maatschappij. Door onze expertise aan de cursus toe te voegen brengen we deze groep in beweging”, aldus Luc te Riele, manager N.E.C. Maatschappelijk.

Ook Wesley Deenen, Coördinator Uniek Sporten regio Nijmegen, is erg blij met deze ontwikkeling: “Het is geweldig om te zien dat we in samenwerking met de partners deze extra uitdaging kunnen bieden. Een dergelijk traject past daarom dan ook perfect binnen onze koers en ambities om de aangepaste sporter duurzaam in beweging te krijgen”.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 februari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Jong Ajax 37
11 Almere City 37
12 FC Eindhoven 35
13 FC Volendam 35
14 SC Cambuur 34
15 NEC 32
16 Telstar 25
17 FC Dordrecht 18
18 Jong AZ 17
19 Helmond Sp. 14