Algemeen

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

N.E.C. - FC Den Bosch in de media

Het Goffertstadion kolkte vrijdagavond weer als vanouds. En dat was niet zonder reden; FC Den Bosch werd door de Nijmegenaren met 5-0 naar huis gestuurd. Jonathan Okita startte de doelpuntenproductie en kwam uiteindelijk tot drie treffers. Mike Ndayishimiye en Ferdy Druijf maakten de overige doelpunten. Door de overwinning steeg N.E.C. naar de negende positie in de Keuken Kampioen Divisie. Dit schreven de media over het duel.

FOX Sports

Zoals gezegd was Jonathan Okita de grote man met zijn hattrick. ‘'We winnen 5-0, ik mocht drie keer scoren en de supporters zijn gelukkig. Dan ben ik ook blij. Het zelfvertrouwen keert terug en dat is een goed teken. Tegen Almere City FC kon ik twee keer scoren, vandaag drie keer, dus nu kijken we weer vooruit op Sparta Rotterdam. We willen deze lijn doorzetten en volgende week weer punten pakken. We willen ons plaatsen voor de play-offs en daar zijn we momenteel goed mee bezig’', zo stelt de aanvaller tegenover de camera van FOX Sports.

De Gelderlander 

Mike Ndayishimiye stond, mede dankzij de afwezigheid van Leroy Labylle, weer eens aan de aftrap. Ditmaal stond de Belg als middenvelder opgesteld. Mike Ndayishimiye: ‘'Ik heb in de jeugd bij Anderlecht ook weleens op 10 gespeeld. Het is wat dat betreft geen nieuwe positie. Alleen is het bij de profs toch anders. Hier moet ik meer verdedigend werk opknappen. Daar heb ik meer inhoud voor nodig. Maar eigenlijk was het wel fantastisch. Ik hoop dat ik mag blijven spelen. Dat ligt aan de trainer, maar ook aan mij. Ik moet me blijven tonen op de training.”

Omroep Gelderland

Trainer Jack de Gier ziet structurele progressie bij zijn ploeg. "We houden vast aan dat wat we afgesproken hebben na de winterstop. Vooralsnog lijkt het dat wel in een goede flow terecht komen. Maar we moeten scherp blijven en dan zien we wel waar het schip strandt. Het zit op de ranglijst nog dusdanig kort bij elkaar, dat je na één of twee nederlagen weer zomaar kunt kelderen. Maar ik kan als trainer wel genieten, ook van de manier waarop we de doelpunten maken. We kregen met Mike Trésor op het middenveld meer diepgang en agressie en dat pakte heel goed uit. Met name de eerste twee doelpunten komen door het hoog druk zetten en de bal veroveren en daarmee was de trend gezet." 

"Ik zat er dichtbij. De eerste helft slalomde ik tussen een paar man, maar die keeper pakt hem wel heel mooi. Maar dat is een kwestie van tijd. Ik ben veel blijer met mijn assistjes, vandaag waren het er weer twee. Als team zijnde maken we stappen en maken we een statement dat we er weer echt zijn. Op dit soort avonden ben je vooral aan het genieten’', kijkt ook Randy Wolters positief terug op de wedstrijd tegen de Bosschenaren.

RN7 

‘'We hebben de hele wedstrijd gestreden en dat levert uiteindelijk een 5-0 overwinning op’', begint Josef Kvida. ‘'We hebben ook weer ‘de nul’ en dat is ook heel belangrijk. Al het hele seizoen hebben we daar veel moeite mee, maar de laatste weken gaat dat steeds beter en krijgen we veel minder tegengoals. We spelen na de winterstop veel meer als één team. Daar hebben we het uitgebreid over gehad, we moesten veel meer strijd en passie leveren. Daar plukken we nu de vruchten van. Volgende week moeten we er tegen Sparta Rotterdam weer staan.’' 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 13 december 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City FC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 33
4 FC Volendam 33
5 NAC Breda 31
6 Excelsior 31
7 Go Ahead 28
8 NEC 27
9 Jong Utrecht 27
10 Telstar 25
11 Almere City 25
12 FC Den Bosch 22