Algemeen

N.E.C. – FC Volendam in de media

N.E.C. – FC Volendam in de media

N.E.C. heeft zich vrijdagavond hersteld van de sportieve dip waarin het de laatste weken zat. Het in vorm verkerende FC Volendam kwam op bezoek in Nijmegen en vertrok weer met een dikke nederlaag op zak: 5-1. ‘Het andere Oranje’ kwam nog wel op voorsprong via Boy Deul, maar zag N.E.C. drie minuten later langszij komen via Okita. Na de thee zorgde Brahim Darri met een dubbelslag voor een voorsprong, waarna deze werd uitgebouwd door captain van Eijden en Achahbar. Zo kon N.E.C. eindelijk weer eens feest vieren na een laatste signaal van de scheidsrechter. Dit is wat de media schreven over het duel:

De Gelderlander

Anass Achahbar stapte vrijdag met een brede glimlach van het veld nadat NEC met 5-1 had gewonnen van FC Volendam. De 24-jarige aanvaller begon weer in de basis en leverde een doelpunt en een assist.

Na een wat stroeve eerste helft en een 1-1 ruststand walste NEC in de tweede helft over Volendam heen. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat het mis zou gaan. Een wedstrijd wordt altijd in de tweede helft beslist. Iedereen was gefocust en we lieten ons niet van de wijs brengen door de goal van Volendam. Nu waren we bij de les.” 

Achahbar zat de vorige vier wedstrijden in de eerste divisie op de bank en startte tegen Volendam weer eens. “Altijd lekker. We hadden de controle op het middenveld, al was het in het begin wel even wennen omdat ik wat vaker op de bank begon de laatste weken. We speelden het goed uit, met Leroy vanaf links die heel veel bewoog en ruimte creëerde. Hij kon de andere jongens zo goed bedienen.” 

De overwinning op Volendam kwam als geroepen na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. “Bij alles en iedereen zal nu opluchting heersen. Dit doet iedereen goed. De manier waarop we hier winnen, verdient een compliment. Het was eigenlijk al weken de vraag wanneer we onze kwaliteiten weer zouden laten zien, want kwaliteit is er in mijn ogen genoeg. We kijken niet naar de concurrentie en aan de winterstop denken we niet. We bekijken het van week tot week, er komen nog drie finales.” 

Forza N.E.C.

Rens van Eijden was als maker van de vierde treffer belangrijk in de 5-1 overwinning op FC Volendam. De aanvoerder zag in de Goffert een bevrijd NEC, na een moeilijke week waarin elkaar goed de waarheid is verteld. 

Het is de eerste grote overwinning van NEC dit seizoen. "Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat dit een keer moest gebeuren. Het betekent niet dat we er al zijn, maar het laat wel zien waar we tot in staat zijn. Toch moeten we ook kritisch blijven. Het spelbeeld was zeker in de eerste helft niet altijd wat we willen zien, maar de tweede helft geeft wel vertrouwen voor de toekomst." 

In de sterke fase net na de rust kwam FC Volendam er niet meer aan te pas. "Je geeft de tegenstander een bepaald gevoel mee na die 3-1 en dat dwing je zelf af. In de eerste helft kwamen we niet echt aan voetballen toe, maar in de tweede helft kom je er veel doorheen en gaat bijna alles erin. Je ziet wat vertrouwen met elkaar doet." 

Als aanvoerder heeft Van Eijden ook de nodige betrokkenheid bij de gesprekken die er deze week zijn gevoerd met de selectie. "Er is de laatste periode sowieso veel gepraat. Aan de andere kant was dit een moment waar de emotie bij iedereen hoog zat. Er zijn frustraties uitgesproken, dat botst dan af en toe. Ik heb zelfs altijd de ervaring om te weten dat het opkroppen van dat soort gevoelens een team niet verder helpt. De discussie met de groep en de staf is erg belangrijk geweest en je ziet dat deze wedstrijd als een soort bevrijding voelt." 

Door puntenverlies van een groot aantal ploegen boven NEC op de ranglijst, is het voor de Nijmegenaren een goede week. "Dit weekend biedt vertrouwen. We moeten dit altijd van elkaar eisen. Dit niveau moeten we vasthouden, dus we gaan vanaf morgen weer aan de slag om er vrijdag weer te staan."

FOX Sports

Uitblinker Brahim Darri deed zijn verhaal voor de camera van FOX Sports: “De drie punten zijn echt heel belangrijk. Het was een moeilijke fase voor ons. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met twee doelpunten. Er stond heel veel druk op deze pot omdat we hiervoor niet echt een goede reeks hebben gehad. Het publiek verwacht hier thuis wel iets van ons, gezien de selectie die we hebben. Dat is begrijpelijk, maar ik denk dat ze vandaag wel hebben genoten. We hebben RKC-uit maandag afgesloten en vooral op onszelf blijven focussen de afgelopen week.”

Darri ging ook even in op relatie met coach Jack de Gier: “De knuffel na de goal vandaag zegt veel. Hij heeft me overtuigd om hierheen te komen na Heracles, en ook het vertrouwen gegeven. Ik ben met dat vertrouwen in het begin niet goed omgegaan. Nu geeft hij me weer het vertrouwen, dus ik vond dat ik het met hem moest vieren.”

Voorbereiding Dinsdag 2 juli 2019 Sportpark de Passelegt
Overasseltse Boys
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie