Algemeen

N.E.C. feliciteert Legio Noviomagum met vijftienjarig bestaan 

N.E.C. feliciteert Legio Noviomagum met vijftienjarig bestaan 

Legio Noviomagum bestaat vijftien jaar! Dé tifogroep van N.E.C. is één van de trouwe supportersgroepen en voorziet N.E.C., selectie en supporters al jarenlang van immens grote doeken in het Goffertstadion gedurende thuiswedstrijden. We willen Legio Noviomagum middels deze weg bedanken voor hun steun aan de club en natuurlijk van harte feliciteren met hun verjaardag! 

Legio Noviomagum zet zich al sinds 2005 op een positieve manier in voor N.E.C. Na de keuze voor de naam (Legio Noviomagum is Latijn voor Nijmeegs Legioen) en het logo eind 2005 werd een deel van het sfeerteam van de Supportersvereniging in tifo-groep Legio Noviomagum omgetoverd. Na een kleine actie voor oud-speler Arjan Ebbinge hield Legio Noviomagum haar allereerste grote actie op 4 december 2005 tijdens de derby. De rest is geschiedenis... 

Het feliciteren van Legio Noviomagum kon natuurlijk niet anders dan met een kenmerkend en karakteristiek ontwerp. Om die reden hebben we, in samenwerking met ROSH Studios, een unieke plaat ontworpen en die in Mupi's op vijftien drukbezochte plekken in Nijmegen geplaatst. Een symbolisch cadeau voor de jarenlange steun aan N.E.C. en de mooie mijlpaal die zij hebben bereikt. Daarnaast staat onze selectie stil bij deze verjaardag en overhandigen we als club vandaag, in een select gezelschap, een speciaal ontwerp aan de supportersgroep.  

Van harte gefeliciteerd, Legio Noviomagum! 

Foto: Bart Kouwenberg

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36