Algemeen

N.E.C. - Feyenoord in de media

N.E.C. - Feyenoord in de media
N.E.C. leek lange tijd op weg naar een stunt in eigen huis, maar in een spannende slotfase wist Feyenoord met twee late treffers helaas alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Wat schreven de landelijke en regionale media zoal over het duel?

De Gelderlander

“NEC kwam vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong. Mohamed Rayhi bekroonde zijn eerste basisplaats van dit seizoen met een treffer. De vleugelspits kreeg daarbij de hulp van Feyenoord-doelman Brad Jones, die zich in de achtste minuut lelijk verkeek op het rollertje van zijn oud-teamgenoot: 1-0. “

“In het meeslepende gevecht gingen beide ploegen in de slotfase op jacht naar de winnende goal. Die viel niet voor NEC, ondanks goede kansen voor invallers Quincy Owusu-Abeyie en Taiwo Awoniyi. Michiel Kramer maakte de nachtmerrie in blessuretijd compleet door koploper Feyenoord uit een rebound met een ietwat gelukkige kopbal aan de negende opeenvolgende competitiezege van dit seizoen te helpen en NEC met een fikse kater richting de Gelderse derby met Vitesse te sturen: 1-2.“

"De trainer zei in de wedstrijdbespreking ook dat wij ze als eerst moesten verslaan. Helaas is dat net niet gelukt. Erg zonde en op dit moment ook zwaar, maar we mogen hier in aanloop naar de derby niet door in de war raken. Dat gaat ook niet gebeuren", aldus Delle.

“Hyballa zag hoe zijn ploeg bijna de hele wedstrijd met de rug tegen de muur werd gedrukt door de lijstaanvoerder, die na de vroege achterstand lang moest jagen voor het wist te scoren. ,,In de omschakeling hadden we kansen op de 2-0’’, wees de trainer op mogelijkheden voor Mohamed Rayhi en Taiwo Awoniyi. ,,Na de 1-1 hoop je dat je de bal tot in Duitsland schiet. Je hoopt en bidt, maar realistisch gezien moet je vaststellen dat we niet meer onder de druk uitkwamen. De jongens kunnen trots zijn op hun prestatie tegen het beste team van Nederland.

Algemeen Dagblad

“Peter Hyballa is, ondanks de nederlaag tegen Feyenoord, trots op zijn team: Eigenlijk mag ik niet zeuren. Het is jammer dat we vandaag geen punt hebben gehaald, daar was ik tevreden mee geweest. We moeten niet gaan overdrijven. De laatste vijftien minuten was Feyenoord gewoon veel beter."

Toch had de oefenmeester ook wel kansen voor zijn eigen ploeg gezien. ,,Zeker in de tweede helft hebben we nog een aantal gevaarlijke situaties gecreëerd. Als je iets scherper bent en hem binnen loopt, sta je met 2-0 voor."

,,Maar ik ben trots hem het team. We hebben lang op drie punten gestaan tegen de koploper", aldus Hyballa.

Voetbal International

“Waar Feyenoord in zijn eerste acht duels liefst 23 keer scoorde, had de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst veel moeite om tot kansen te komen. Het felle, fysieke spel van de thuisploeg leverde met name via Mayi wel een aantal mogelijkheden op.“

FOX Sports

Gregor Breinburg verscheen na afloop van het duel voor de camera van FOX Sports: “ Dit is erg pijnlijk. We hebben hard gewerkt en alles gegeven. Feyenoord scoort pas laat de aansluitingstreffer, toen was het aan ons de taak om de wedstrijd in een gelijkspel te laten eindigen. In de laatste minuut scoren ze winnende treffer, dat is erg zuur. We hebben vandaag geknokt als beesten. Ik denk dat we een punt hadden verdiend.”

[caption id="attachment_32186" align="alignnone" width="300"] Klik op afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13