Maatschappelijk

N.E.C. geeft kijkje in eigen keuken

N.E.C. geeft kijkje in eigen keuken
Afgelopen week was het Citadel College, een middelbare school uit Nijmegen-Noord, te gast in het Goffertstadion. N.E.C. Doelbewust organiseerde een ochtend waarbij de leerlingen van het Citadel College een kijkje konden nemen in de keuken van N.E.C.. Hierbij konden zij vragen stellen aan de medewerkers van de Nijmeegse club om er zo achter te komen welke werkzaamheden bij een betaald voetbalclub worden verricht. Zo werd er o.a. gesproken met een salesmedewerker, supporter coördinator en doelman van N.E.C.: Marco van Duin. Ook hebben de leerlingen een rondleiding door het Goffertstadion gekregen.

Velen zien alleen maar de vrijdagavondwedstrijd van N.E.C. en hebben daarnaast weinig inzicht waar de club zich gedurende de week mee bezighoudt. Afgelopen week kwamen de verschillende takken binnen N.E.C. achtereenvolgens aan de beurt om de leerlingen te vertellen welke rol zij binnen de club bekleden. Na afloop van het praatje hadden de leerlingen de mogelijkheid om vragen te stellen. Alle leerlingen ontvingen bovendien een gratis kaart voor een wedstrijd van N.E.C..

Het project was een initiatief van Playing for Success. Martijn van Bergen, actief binnen het onderwijsproject van N.E.C. Doelbewust, over het organiseren van deze ochtend: '' Het is goed om leerlingen uit te nodigen in ons stadion en ze kennis te laten maken met de verschillende takken van ‘sport’ binnen onze organisatie. Leerlingen worden zich bewust van de werkzaamheden die binnen N.E.C. worden verricht en het zorgt voor binding met de club. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.''
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 21 september 2018 Lavans Stadion
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 13
2 Go Ahead 12
3 Sparta R'dam 12
4 NEC 11
5 Jong Ajax 10
6 Almere City 10
7 FC Twente 10
8 TOP Oss 10
9 Roda JC 9
10 FC Den Bosch 7