Algemeen

N.E.C. - Helmond Sport in de media

N.E.C. - Helmond Sport in de media

Vrijdag boekte N.E.C. haar elfde overwinning van het seizoen tegen hekkensluiter Helmond Sport. In De Goffert werd het 2-0 door doelpunten van Jellert van Landschoot en Zian Flemming. De Nijmegenaren hadden er wederom een monsterscore van kunnen maken (tegen Telstar werd het 1-7), maar de scherpte en het geluk ontbraken voor het doel. Dit is wat de media erover schreven.

Forzanec

Na afloop van de wedstrijd quoteerde Forzanec een van de hoofdtrainers, Francois Gesthuizen. De trainer was uiteraard blij met de drie punten, maar vond ook dat zijn ploeg veel te slordig omging met de kansen die het kreeg.

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt omdat we veel meer goals hadden kunnen maken, zeker in de tweede helft. Na de 2-0 hebben we kansen gehad op meer en die moeten we maken. In de laatste fase van de wedstrijd was het niet goed. Te gemakzuchtig, te vaak uit positie. Je wil het publiek ook wat geven en dat lieten we na. Desondanks kregen we nog drie of vier goede kansen."

Met slechts één doelpunt verschil, besloot Gesthuizen met consorten meer aanvallend te gaan spelen. "We hebben wat dingen aangestipt over de veldbezetting. Helmond speelt heel compact, dat is hun goed recht. Ze wilden de wedstrijd traag houden en ons niet in de wedstrijd laten komen, maar wij speelden ook traag. We wilden voorin breedte in het spel hebben, maar de buitenspelers deden dat niet. Ze speelden te vaak aan de binnenkant, in de as, dat is veel makkelijker te verdedigen. Beide goals vielen vanaf de flanken. Na rust ging het iets beter, maar tegen het einde was het echt te slordig. Tegen een betere tegenstander, met alle respect, krijg je het nog moeilijk. Daar moet je voor waken."

Fikse tegenvaller voor Nijmeegse formatie was het al vroeg uitvallen van Anthony Musaba. De vleugelspeler moest uiteindelijk zelfs met een brandcard van het veld worden gedragen. "Volgens de eerste berichten ziet het er niet goed uit. We moeten even zien hoe ernstig dat is, maar het zag er niet goed uit”, klonk Gesthuizen bezorgd.

Musaba wordt met brancard van het veld gedragen.
Musaba wordt met brancard van het veld gedragen.

Jonathan Okita, die binnen de lijnen kwam voor Musaba, kwam een aantal keer in scoringspositie; maar verzuimde om te scoren. "Daar zit hij zelf ook mee. Het was voor hem prettig geweest om te spelen. Hij heeft de laatste tijd wat minder gespeeld, vindt hij zelf ook, maar hij viel goed in. Alert, gretig, maar een van die mogelijkheden had een doelpunt moeten zijn."

"Het blijft nog een beetje instabiel. We zijn de betere ploeg, maar op het einde deden we dingen niet goed. Het fijne is dat de jongens dat zelf ook vonden. We liepen maar wat aan te klooien in de laatste fase. Daar moeten we lering uit trekken. Maar we hebben dik verdiend gewonnen, dat wel”, besloot Gesthuizen.

De Gelderlander

Jellert van Landschoot brak de score open met een doelpunt in de eerste helft en besprak de wedstrijd na met De Gelderlander. “Ik heb een goede periode”, sprak Van Landschoot tegenover het dagblad. “Achteraf is het niet slecht geweest dat ik een paar wedstrijden op de bank heb gezeten. Dat heeft me wakker geschud. Ik moest de lat voor mezelf hoger leggen. Dat heb ik gedaan tijdens de trainingen. Ik heb mezelf getoond. Zo van: hier ben ik.’’ De Belg stond goed gepositioneerd bij een voorzet, waardoor hij de bal beheerst kon binnenwerken. “Zoveel doelpunten maak ik niet in een seizoen. Dit was mijn vierde.”

Van Landschoot viert zijn doelpunt
Van Landschoot viert zijn doelpunt

N.E.C. pakte in drie wedstrijd respectievelijk zeven punten, waardoor het nu plek zes bezet op de ranglijst. “Zo snel kan het gaan. Dit is een rare competitie. We doen weer mee. Vrijdag weer een belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die ploeg staat boven ons, maar wij doen niet voor ze onder.”

FOX Sports

Voor de camera’s van FOX Sports werd man of the match Dirk Proper na afloop geïnterviewd. “Het is harstikke leuk om tot man of the match benoemd te worden, zeker als je wint”, klonk Proper tevreden. De 17-jarige startte wederom in de basis, net als tegen Telstar, en speelde een prima wedstrijd. “Tot nu toe gaat het aardig als ik speel, we winnen onze wedstrijden; dat is het belangrijkste.” Een steekpass van Proper leidde uiteindelijk tot het tweede doelpunt. “Ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren aan de goals deze week. Op die manier kan je het team helpen om wedstrijden te winnen.” Volgende wedstrijd wacht Go Ahead Eagles uit. Een lastige wedstrijd, want de ploeg uit Deventer staat met drie punten verschil één plek boven N.E.C.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
De wedstrijd van de helden

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38