Algemeen

N.E.C. - Jong PSV in de media

N.E.C. - Jong PSV in de media

N.E.C. behaalde vrijdagavond eindelijk weer eens drie punten. Die waren meer dan welkom in Nijmegen, nadat er in vijf wedstrijden slechts drie punten werden behaald. De Nijmeegse equipe nam de eerste horde van vier wedstrijden in één week tijd met succes: 1-0. Dit is wat de media erover schreven.

De Gelderlander

Terug van een langdurige blessure was de captain Rens van Eijden, die een gelukkige rentree kende met zijn ploeg. Na afloop stond de N.E.C.-verdediger dagblad De Gelderlander te woord. “We hebben weinig kansen weggeven. Zij speelden erg compact. Veel meer dan in andere wedstrijden die we geanalyseerd hadden. Dan moet je het spel snel van links naar rechts verplaatsen. Dat lukte in de eerste helft niet altijd, waardoor we aan een kant vastliepen.’’

De libero onderschatte de beloften niet. “Het blijft een gevaarlijke ploeg met veel talent. Als ze hun dag hebben, leggen ze heel veel risico in hun spel. Moet je als tegenstander geconcentreerd blijven, anders kunnen ze je zomaar uitspelen.’’ Van Eijden was tevreden over zijn spel. De verdediger stuurde teamgenoot Jonathan Okita weg met een pass, die op zijn beurt Zian Flemming in stelling bracht voor het enige doelpunt van de wedstrijd. “Ik heb veel duels gewonnen. Het lukte vaak om mensen tussen de linies aan te spelen. Dat was ook de bedoeling.” De ervaren N.E.C.-speler was vooral blij dat de drie punten weer eens in de Waalstad bleven. “Wij zijn NEC. We moeten uitstralen dat hier niets te halen valt.’’

ForzaNEC

De Nijmeegse sluitpost Mattijs Branderhorst besprak de wedstrijd na met FozaNEC. De goalie keepte een uitstekende wedstrijd en behield weer eens de nul. “Voor een keeper en de verdediging geeft het vertrouwen om de nul te houden. Dit zijn van die wedstrijden waarin je scherp moet blijven, omdat je weet dat er twee of drie momenten komen waar je er moet staan. Dat is goed gelukt.”

Over de vele kansen op de 2-0 en misschien wel 3-0 vond hij vooral te wijten aan het spel van zijn collega bij PSV. “Aan de ene kant moeten we zelf beter afronden, maar ik kijk ook als keeper. Complimenten aan die van hen, want hij (Mike van de Meulenhof) heeft goed gekeept. Daardoor bleef het spannend. We hadden het veel eerder moeten beslissen. Dan hadden we ook de krachten kunnen sparen richting maandag. Herstel wordt belangrijk de komende dagen.”

Maandag volgt Jong AZ. Opnieuw een beloften elftal. “Het is lastig om ertegen te spelen, omdat ze eigenlijk niet zo veel te verliezen hebben. Dat zie je ook, want ze nemen veel risico in hun spel. Ze kunnen goed voetballen en de man tussen de linies vinden, maar nemen daarin wel veel risico. Daar hebben we het van tevoren ook over gehad. We wilden zo hoog en zo fel mogelijk druk zetten om de bal te veroveren en te scoren. Maar dan moet je wel de trekker overhalen.”

De Goffert moest één uur wachten tot dan eindelijke het doelpunt viel in de naam van Zian Flemming. “Op een gegeven moment merk je dat je een goal moet gaan maken en dan zet je vanzelf meer druk op de bal. In de tweede helft hebben we ook een fase gehad waarin zij er meer aan kwamen. Dan is het belangrijk om achterin de organisatie goed te hebben staan. Volgens mij zijn zij niet echt gevaarlijk geworden.”

De goalie is blij met Rens van Eijden terug in het veld. “Hij brengt een brok aan ervaring met zich mee. Hij doet heel weinig gekke dingen, is van nature een leider en onze aanvoerder. Het is fijn om hem erbij te hebben. Het is bekend: hij is de aanvoerder. Als er iets is, is hij de man die het regelt. Ik droeg de band gewoon weer af. Ik ben de nummer twee, zo is het prima. Laat hem de lijnen maar uitzetten, dan focus ik me op het pakken van ballen.”

De Nijmegenaren werken maar liefst vier wedstrijden af in één week tijd. Een druk programma, waar Jong AZ de tweede te nemen horde is. “We weten wat ons te wachten staat. Ze zijn jong en onervaren en nemen veel risico. Als je daar niet goed mee omgaat, word je van het kastje naar de muur gestuurd. De ambiance zal iets anders zijn, maar daar moeten we ons niks van aantrekken. Snel scoren en hopelijk lukt dat maandag wat meer. Wat herstel betreft is het voor mij meer mentaal. Negentig minuten focus houden, maandag sta ik er weer.”

Ondanks dat het een druk programma is, kan N.E.C. zichzelf aardig op weg helpen.“In deze periode valt er - op papier - veel te halen, al moet je het in deze competitie altijd nog maar zien. Het zou lekker zijn als we een serie neer kunnen zetten en vaak de nul houden. Dan kunnen we veel zelfvertrouwen opdoen. Met gelijke spelen schieten we niet zo veel op.”

Omroep Gelderland

De Gelderse omroep sprak met matchwinner Zian Flemming in de catacomben. Voor de camera’s reageerde Amsterdammer opgelucht. “Heerlijk zo’n overwinning. Het is niet ruim. Het is niet zo dat we het laatste kwartiertje konden freewheelen naar het laatste fluitsignaal. We hebben er keihard voor moeten knokken”, begon de N.E.C.-speler zijn relaas. “Het is typerend hoe we spelen de laatste weken, waarbij we ook hard knokten, alleen toen kwam er één puntje uit. Nu kwamen we zelf voor en hielden we het achterin dicht. Dan zie je dat we ook wedstrijden gewoon kunnen winnen.”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36