Algemeen

N.E.C. - Jong PSV in de media

N.E.C. - Jong PSV in de media

N.E.C. heeft vrijdagavond in een knotsgek duel op de valreep een nederlaag voorkomen. De Nijmegenaren keken met nog een kleine tien minuten te spelen tegen een 2-4 achterstand aan, maar knokte zich nog naar een gelijkspel: 4-4. De goals bij N.E.C. kwamen van Sven Braken (x2), jeugdproduct Romeny en Josef Kvída. Voor Jong PSV scoorden Verreth, Gakpo en Ramselaar (x2), die op het laatste moment werd toegevoegd aan de selectie. Dit is wat de media schreven over het duel.

ForzaNEC

Joey van den Berg stond met gemixte gevoelens in de mixed zone: "Als je in de laatste minuut de gelijkmaker maakt, voelt het als een overwinning", vertelt Van den Berg aan ForzaNEC. "Maar als je dan verder gaat analyseren kom je toch tot de conclusie dat je dit nooit had mogen weggeven. Binnen drie minuten staan ze weer op 2-2, dat kan echt niet. Daar moet je heel gauw van leren, dat dit niet nog een keer gebeurt. Het zijn van die momenten van onoplettendheid, dat we even niet doen wat er van ons gevraagd wordt. Dan zie je dat het fout gaat als we niet als team fungeren." 

De organisatie was na de blessure van Jonathan Okita volledig weg. "In de rust leek het wel alsof we allemaal waren uitgeschakeld. Dan zie je gewoon dat Jong PSV een goede ploeg is. Die jongens spelen niet voor niks ook mee met het eerste van PSV. Maar al speel je tegen Bal op het Dak 6, voor fouten word je gewoon gestraft. Het is voor ons een keiharde leerschool om tot het einde gefocust te blijven. Tegen Cambuur gebeurde hetzelfde, dus eigenlijk is dit al de tweede keer." 

Na vijf wedstrijden heeft NEC liefst negen doelpunten om de oren gekregen. "Ja, maar we hebben ook zelf veel goals gescoord", pareert Van den Berg. "Dat is het risico van onze speelstijl. We spelen vrij hoog op de helft van de tegenstander, dan loop je gemakkelijk tegen een counter aan. We hebben ook vaak pech gehad. Elke keer dat ze voor de goal waren was het een doelpunt. Ik hoop niet dat het zo het hele seizoen blijft doorgaan." 

Omroep Gelderland

Linkervleugelverdediger Labylle was teleurgesteld na de wedstrijd: ‘Een beetje een rare wedstrijd. We begonnen goed en waren dominant, maar na 2-0 voor kwamen er twee doelpunten tegen. En toen kwamen we in een moeilijke situatie. De linksback zag dat het uitvallen van Jonathan Okita vlak voor rust een breekpunt was. ‘Ja, het is wel een moment. Een teammaat die op de grond ligt, dat is nooit leuk. En daarna dus meteen die twee doelpunten tegen. Na rust eigenlijk hetzelfde. We waren weer dominant, maar krijgen toch weer twee doelpunten tegen. In de slotfase liep iedereen naar voren, ik gaf ook nog wat voorzetten en daar werd uit gescoord. Deze competitie kan alle kanten op. Maar met onze ploeg, met al die ervaring en met deze sfeer in het stadion, mag ons dit niet gebeuren. We gaan ons erop focussen dat we niet weer deze zelfde fouten maken." 

De Gelderlander

Redder in nood Josef Kvída was in zijn nopjes met zijn doelpunt: ‘Ik ben zo blij met dit doelpunt. Het doelpunt is mijn antwoord op mijn reserveplaats”, vervolgde Kvida. ,,Ik dacht dat ik bij mijn invalbeurt als spits zou komen, maar dat werd dus de linksbackpositie. Totdat ik in de laatste minuut maar naar voren ging. Toen scoorde ik ook nog. Niet mijn mooiste doelpunt, maar wel een van de belangrijkste.’ 

Trainer Jack de Gier had wisselende emoties: ‘Ik ben teleurgesteld en blij tegelijk. Het zou een zeperd zijn als we hier met 4-3 hadden verloren, maar nu redden we de wedstrijd en ons gezicht alsnog. Toch vind ik het nog steeds zonde dat we binnen no time twee goals weggeven, terwijl we de volledige controle over de wedstrijd hadden. Dit gebeurt ons voor de tweede keer al. Ook Cambuur-thuis (2-2, red.) was dit het geval.’ 

Voor De Gier was zo’n scoreverloop niet de eerste keer. ,,Deze wedstrijden passen dus niet alleen in de eerste divisie, ook wel bij mij. Ik heb namelijk ooit met Almere City met 6-5 bij FC Emmen gewonnen”, verwees De Gier met een kleine lach naar het duel in februari 2016. Zijn ploeg verspeelde toen een 2-4 én 3-5 voorsprong, maar won in de slotminuut alsnog.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36