Algemeen

N.E.C. kijkt terug op memorabele Open Dag en afscheid Dennis Gentenaar

N.E.C. kijkt terug op memorabele Open Dag en afscheid Dennis Gentenaar
Wat een dag, wat een publiek en wat een sfeer… N.E.C. bedankt duizenden supporters voor hun komst naar de Open Dag en de afscheidswedstrijd van Dennis Gentenaar, maar ook zeker alle medewerkers, vrijwilligers, standhouders en andere gasten die deze dag mogelijk maakten!

Zondag 3 augustus bezochten zeker 6000 supporters de Open Dag. Vanaf 12.00 uur stroomde het stadionplein vol met bezoekers die zich uitleefden bij de Axitraxi spellen of langs de verschillende stands slenterden. DJ Jordy Croonen zorgde voor de muzikale omlijsting vanaf het hoofdpodium, waar om 13.30 uur alle aanwezigen zich verzamelden om Ronnie Ruysdael een spetterende show te zien weggeven. Hij sloot natuurlijk af met 'Japapa'. Aansluitend betraden alle stafleden en spelers het podium, waar zij werden aangekondigd door stadionspeaker Gerry van der Velden. Onder toeziend oog van de duizenden supporters kon Jeffrey Leiwakabessy het niet laten om nog even een selectieselfie te maken.

Na de spelerspresentatie gingen de festiviteiten in en rondom het Goffertstadion vrolijk door. Alle spelers en stafleden waren aanwezig voor een foto, handtekening of een praatje. Daarvan maakten dan ook vele supporters gebruik, met name voor Alireza Jahanbakhsh was het lastig om zich op tijd in de kleedkamer te melden voor de start van het programma rondom de afscheidswedstrijd van Dennis Gentenaar. Want hoewel de Open Dag fantastisch was, begon de aandacht rond 15.00 uur zich toch te richten op het afscheid van een clubicoon.

Afscheid Dennis

Nadat afgelopen weken de brasserie al werd verboud en er in het stadion steeds meer helden te zien waren, vond om 15.00 uur de onthulling van de Wall of Fame plaats van hét clubicoon van de dag: Dennis Gentenaar. Dennis zelf onthulde het kunstwerk van Marco van der Bol op het supportersplein. Hierna gingen de spelers snel terug naar het stadion, de hoofdtribune op. Om 15.30 uur werd het afscheid van Dennis namelijk knallend geopend door DJ Marc Simz en drie parachutisten die in het stadion landden, mét wedstrijdbal! Alle aanwezige spelers vormden een erehaag onder welke Dennis en zijn twee zoons het veld betraden. Aan spanddoeken en fakkels van de HKN geen tekort, Dennis ging zelfs al de schouders op van de supporters voordat er überhaupt gevoetbald werd.

Na mooie woorden van onder andere Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvereniging (de wedstrijdsponsor van vandaag) en Ton van Gaalen, voorzitter van de RvC, kon er afgetrapt worden. Die eer was aan Frans Hendriks. Het wedstrijdverslag van het vriendenteam Dennis Gentenaar tegen het N.E.C. van 2002-2003 is hier te lezen.

In de 55ste minuut was het dan echt zo ver, de laatste vijf minuten van de wedstrijd gingen in en Dennis ontving de publiekswissel die hij nooit meer zal vergeten. Onder een oorverdovend 'oe-ah Gentenaar' en een laatste eerbetoon van Legio Noviomagum verliet hij het veld om plaats te maken voor zijn twee kinderen: Jayden en Dayen Gentenaar. Hoewel het zo'n 25 graden was, zal het gros van de toeschouwers met kippenvel hebben toegekeken!

Na de wedstrijd volgde het bedankwoord van het clubicoon, het cadeau van de huidige selectie aan Dennis én de uitreiking van de cheque aan het goede doel van vandaag: Stamceldonorbank Nijmegen. Zij ontvingen €7500,- aan opbrengsten van de wedstrijd van vandaag! En hoewel het officiële programma daarmee afgelopen was, ging het feestje in de kleedkamers en bij de afsluitende barbecue voor Dennis en zijn gasten nog wel even door.

Dankwoord

Speciale dank gaat uit naar: Dennis Gentenaar, de wedstrijdsponsor van vandaag de Supportersvereniging N.E.C, de hoofdsponsor van de Open Dag Drukwerk MAX, Axitraxi Attractieverhuur, S. Oliver, N.E.C. Doelbewust en Energy4All, Betuwe Express, KION, Hahebo, Kersjes, Marco van der Bol en natuurlijk alle aanwezige medewerkers en vrijwilligers om deze dag tot een goed einde te brengen!

Foto's door Broer van den BoomOefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League