Algemeen

N.E.C. met nieuwelingen en reserves onderuit in oefenduel tegen FC Utrecht

Woensdagmiddag verloor N.E.C. tijdens een oefenduel van FC Utrecht met 5-1. De ploeg van trainerstrio Francois Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer begon de wedstrijd met nieuwe- en bekende namen. De twee recente versterkingen Etien Velikonja en Zian Flemming maakten beiden hun debuut in het N.E.C.-shirt.

De wedstrijd werd vanuit Nijmeegse kant vooral besteed om te experimenteren met reserves. Zo begonnen er acht nieuwe namen ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Telstar afgelopen speelronde. De omzetting bleek echter geen goede zet, want N.E.C. keek al vroeg tegen een achterstand aan nadat Jean-Christophe Bahebeck de bal achter doelman Job Schuurman krulde.

Het bleek slechts het begin van het Utrechtse offensief, waarbij de tussenstand na achttien minuten spelen op 3-0 stond. Die stand bleef het tot aan de rust. Bij de hervatting leek het even erop dat N.E.C. op zoek ging naar de aansluiting. De 3-1 werd enkele minuten na hervatting binnen gewerkt door Niek Hoogveld, maar er bleek niet meer in het vat te zitten voor de Nijmegenaren. Tommy St Jago en Gyrano Kerk van  FC Utrecht maakten er nog samen 5-1 van.