Algemeen

N.E.C. - NAC Breda in de media

N.E.C. - NAC Breda in de media

Gisteren heeft N.E.C. de wedstrijd tegen NAC Breda niet winnend weten af te sluiten. In het Goffertstadion werd er uiteindelijk verloren met 0-2. De doelpunten aan de kant van NAC werden gemaakt door El Allouchi en Sydney van Hooijdonk. Door de overwinning van de Bredanaren kunnen de Nijmegenaren geen vijfde meer worden. N.E.C. zal dus de volgende twee wedstrijden aan de bak moeten om deze zesde plek te behouden.

ESPN 

Als eerste stond hoofdtrainer Rogier Meijer voor de camera bij ESPN. De trainer was redelijk positief over het begin, maar zag zijn ploeg uiteindelijk wegzakken. “Voor mijn gevoel waren we wel de dominante ploeg aan het begin met een goede kans van Janga, maar die wist hij helaas niet te benutten. Daarna maken we ook een aantal domme fouten waardoor we 1-0 en 2-0 tegenkrijgen. Dat is gewoon heel zonde en daar hebben we ons niet als team en persoonlijk van kunnen hertstellen.” Na de 0-2 sloop er ook een breekpunt in bij de thuisploeg. Meijer verklaarde ook waarom. “De goals waren heel slordig en je merkte na de 0-2 dat we het even kwijt waren. Ik weet ook niet waar dat aan ligt, maar we hadden ook de goede wil om ons terug te knokken. Ik denk dat we wel wilden, maar gewoon te slordig aan de bal waren om er echt een wedstrijd van te maken.” Meijer zag zijn ploeg niet goed presteren, maar wil nog geen conclusies trekken over der play-offs. “Ik ben niet blij met deze wedstrijd omdat je op een bepaalde manier wil werken. Het kan wel een keer gebeuren dat je een wedstrijd verliest, maar we moeten daar wel van leren. Zeker in de wedstrijden die eraan koken, want daar is het alles of niks en heb je geen tijd om te herstellen.” Na een paar weken van afwezigheid was Jordy Bruijn weer terug bij de selectie. Hopelijk kan hij het verschil gaan maken in de play-offs. “Het is fijn dat hij er weer bij kan zijn, maar zeker geen excuus voor deze wedstrijd. We moeten het gaan bespreken de komende week en hopen dat we sterker terugkomen tegen Go Ahead Eagles.” 

Ook aanvoerder Cas Odenthal stond voor de camera bij ESPN. “We begonnen denk ik prima aan de wedstrijd en hadden de eerste tien minuten de overhand. Ik doe het daarna alleen niet zo handig, waardoor ik de penalty weggeef en we een vervelende goal tegenkrijgen."

Tijdens de wedstrijd waren de N.E.C.-suppoters alsnog van grote steun. De fans hebben de hele wedstrijd gezongen en hun club aangemoedigd. “Het is alleen maar mooi dat de fans ons gesteund hebben en ik vind het jammer dat we ze niet hebben kunnen belonen.” Doordat N.E.C. niet heeft weten te winnen is de vijfde plek definitief uit zicht. “Ja, dat is super jammer, maar ik denk dat nu de doelstelling is om in een goede flow te komen voor de play-offs.” 

De Gelderlander 

Dirk Proper stond na de wedstrijd de Gelderlander te woord: “We hebben verloren, maar ik vond het mooi om te zien dat de supporters ons negentig minuten lang hebben aangemoedigd.” Verder uitte de jonge middenvelder vooral zijn ongenoegen over het verloop van de wedstrijd: “NAC was een directe concurrent. Ook met het oog op de play-offs was dit goede generale geweest’ voor wat ons te wachten staat. Dat het straks in die wedstrijden beter moet dan vandaag, is wel duidelijk.” 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44