Algemeen

N.E.C. neemt afscheid van Jeffrey Leiwakabessy

N.E.C. neemt afscheid van Jeffrey Leiwakabessy
Clubicoon Jeffrey Leiwakabessy heeft zondagmiddag 6 augustus op indrukwekkende wijze afscheid genomen van zijn carrière als speler bij N.E.C. Leiwa trapte zondagmiddag af voor zijn laatste wedstrijd in het Goffertstadion. De vedette speelde met een zelf samengesteld vriendenteam met onder andere Gábor Babos, Peter Wisgerhof, Patrick Pothuizen, Resit Schuurman, Sjoerd Ars, Ali Messaoud en Tom Daemen en nog vele andere oud-bekenden. Rens van Eijden en Alireza Jahanbakhsh waren aandachtig toeschouwers en coaches vanaf de zijlijn. Team Leiwa nam het op tegen Good Old N.E.C.

Team Leiwa nam het in de afscheidswedstrijd op tegen Good Old N.E.C. met onder meer John Vievermans, Rutger Worm, Arjan Ebbinge en Alexander Prent in de gelederen. Onder luid applaus van de aanwezige supporters, de huidige N.E.C.-selectie en beide teams betrad Jeffrey Leiwakabessy voor de laatste keer het veld van de Goffert, samen met zijn kinderen.

Romano Denneboom opende namens Team Leiwa de score, maar al snel bracht Rutger Worm Good Old N.E.C. op gelijke hoogte. Daarna was het mister N.E.C. Leiwakabessy zelf die vanaf de penaltystip de stand op 2-1 zette. Vijf minuten voor einde brak het mooiste moment van de middag aan: de publiekswissel van het clubicoon. Op de schouders van zijn medespelers en onder luid gezang van de supporters verliet Leiwa het veld, om plaats te maken voor de volgende generatie. De bij de Voetbalacademie spelende Santino Leiwakabessy betrad namelijk het veld als wissel van zijn vader. Ondanks de heerlijke temperatuur bezorgde dit iedere aanwezige een kippenvelmomentje. Santino zette in de laatste paar minuten nog de 3-1 en 4-1 op het scorebord.

Na de wedstrijd was het tijd voor mooie woorden aan het adres van Leiwa door technisch directeur Remco Oversier, speler Joshua Smits namens de selectie en Jeroen Rengers namens SV N.E.C. Tot slot nam Jeffrey Leiwakabessy zelf het woord en richtte hij zich, met een brok in zijn keel, tot diverse mensen die hem gedurende zijn lange carrière gesteund hebben. Zijn laatste dankwoord ging uit naar zijn vrouw Michelle en kinderen, zijn steun en toeverlaat.

Hoewel het officiële programma daarmee afgelopen was, ging het feestje in de kleedkamers en bij het afsluitende diner voor Leiwa en zijn gasten nog even door. Een memorabel afscheid voor een waar icoon van de club en stad. #Leiwabedankt!!!

Bekijk hier de reportage van N.E.C. TV
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League