Algemeen

N.E.C. neemt Julian von Haacke over van Werder Bremen

N.E.C. neemt Julian von Haacke over van Werder Bremen
N.E.C. heeft zich vandaag versterkt met Julian von Haacke. De 22-jarige centrale middenvelder komt over van Werder Bremen en tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen.

Von Haacke belandt als 12-jarige via FC Union 06 Bremen in de jeugd van grotere broer Werder Bremen. Aldaar doorloopt de geboren Bremer alle elftallen van de jeugdopleiding en blijkt hij altijd een vaste waarde. Dat brengt hem aan het begin van het seizoen 2013-2014 bij de selectie van het tweede elftal van het Noord-Duitse Werder.

In zijn eerste jaargang komt Von Haacke vervolgens tot 27 optredens, waarin hij drie doelpunten en zeven assists levert. Het seizoen erop is voor de centrale middenvelder nog succesvoller, want hierin wordt hij met Werder Bremen II kampioen van Regionalliga Nord – het vierde niveau in Duitsland - en keert hij na twee succesvolle promotiewedstrijden tegen het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach terug naar de 3. Liga.

Over de afgelopen jaargang kan Von Haacke opnieuw tevreden zijn: hij speelde 29 wedstrijden, kwam daarin vier keer tot scoren, leverde vijf assists en wist zich met zijn ploeg bovendien knap te handhaven. Technisch manager Danny Hoekman over deze laatste aanwinst: “Von Haacke was al geruime tijd bij ons in beeld en is bovendien geen onbekende van Peter Hyballa. Een Duitse jeugdinternational en technisch begaafde middenvelder die dicht tegen het eerste elftal van Werder Bremen aan zat. Het is een speler die er direct kan staan en waar we langere tijd van kunnen genieten.

Welkom bij N.E.C. Julian!
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36