Maatschappelijk

N.E.C. OldStars vs. Schalke 04 OldStars op donderdag 14 september

N.E.C. OldStars vs. Schalke 04 OldStars op donderdag 14 september
Donderdag 14 september spelen de N.E.C. OldStars een mini-toernooi tegen de OldStars van Schalke 04! De wedstrijden worden gehouden op sportpark De Eendracht, starten om 10.30 uur en zijn rond 12.00 uur afgelopen. Iedereen is welkom om te komen kijken!

Het OldStars-project biedt 50-plussers de mogelijkheid om lekker een balletje te trappen met vrienden, net zoals vroeger. Echter is het project meer dan alleen maar voetballen. Ook het sociale aspect voor en na de training of wedstrijd is belangrijk. Het team traint iedere donderdagochtend op De Eendracht. Op die manier blijven de mannen fit en gezond. De N.E.C. OldStars, die er dit seizoen weer prachtig uitzien dankzij hoofdsponsor Global Systems & Software BV, is er voor iedere man en vrouw die de leeftijd van 50 jaar heeft gepasseerd.

Spelregels

Stichting N.E.C. Doelbewust heeft in samenwerking met Gemeente Nijmegen, Federatie Amateurvoetbalverenigingen Nijmegen en Europees maatschappelijk voetbalnetwerk EFDN een eigen Walking Football team; de N.E.C. OldStars. Zoals de naam eigenlijk al zegt zitten er iets andere spelregels aan het Walking Football. Er wordt gespeeld met kleine ploegen, je mag niet rennen en de bal mag niet hoger dan heuphoogte. Het fanatisme is er niet minder om bij de OldStars, die ook gaan meedoen aan het European Legends Festival!

European Legends Festival

Het mini-toernooi van donderdag is een mooie opmars voor dat European Legends Festival, een meerdaags internationaal toernooi georganiseerd door de EFDN op dinsdag 19 en woensdag 20 september te Papendal. Clubs uit heel Europa reizen af naar Papendal, zo zijn onder andere Tottenham Hotspur, Benfica en Bayer04 actief op het Festival, waar een mooi podium wordt geboden om Walking Sports onder de aandacht te brengen.

Lees meer over het European Legends Festival

Ben jij onze nieuwe OldStar?

Ben jij geïnteresseerd of schuilt er een echte OldStar in je vader, moeder, opa, oma, buurman, buurvrouw, oom, tante of een andere bekende ouder dan 50 jaar? Of wil je meer informatie over de N.E.C. OldStars? Neem dan contact op met Erik Groenen via e.groenen@nijmegen.nl.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League