Wedstrijdverslag

N.E.C. onderuit tegen Roda JC: 1 - 2

N.E.C. heeft zaterdagavond voor eigen publiek een dramatische vertoning laten zien. In de Goffert versloeg Roda JC de Nijmegenaren met 1-2. N.E.C. leek, in tegenstelling tot de afgelopen drie wedstrijden, waarin het telkens won, te spelen zonder passie.

Trainer Alex Pastoor stuurde dezelfde elf spelers het veld in die twee weken geleden wonnen bij Feyenoord. Op de bank was weer plaats voor John Goossens die na maanden blessureleed weer wedstrijdfit was.

Beide ploegen begonnen slap aan de wedstrijd. De hele eerste helft hadden de keepers Gabor Babos en Pawel Kieszek het erg rustig. De grootste kans was voor Roda-spits Junker, maar hij knikte de bal over het doel van Babos. N.E.C. oogde angstig en viel op met slechte passes, mislukte acties en weinig strijdlust. Onder luid gefluit vanaf de tribunes verlieten de spelers het veld voor de rust met een 0-0 stand.

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Bij N.E.C. liep het niet en de ploeg was niet bij machte dit te veranderen. Een paar minuten na de openingstreffer wisselde Pastoor Cayfan Latupeirissa, die een ongelukkige wedstrijd speelde. Zijn vervanger was Stef Nijland, die weer terug bij de selectie was. Dat veranderde helaas ook weinig aan het spel. Het was dan ook niet vreemd dat de gasten uit Kerkrade de score opende. Mitchell Donald kreeg veel ruimte op het middenveld en stuurde Sanharib Malki weg, die raakschoot en zijn achtste goal scoorde van dit seizoen: 0-1. Ook deze goal schudde leek N.E.C. niet wakker te schudden. Een kwartier voor tijd viel zelfs de 0-2 via invaller Wiljan Pluim. Even daarvoor was Abdisalam Ibrahim in de ploeg gekomen voor Rens van Eijden.

Na de 0-2 werd N.E.C. wél wakker. Twee minuten na de tweede treffer maakte Melvin Platje, ingevallen voor Nick van der Velden, de aansluitingstreffer: 1-2. Daarna zag je iets veranderen in ploeg en werd er opeens wel gevoetbald. Helaas was het te laat al kon Platje zelfs de 2-2 maken, maar hij deed dat in buitenspelpositie oordeelde de scheidsrechter.

Zo verloor N.E.C. drie dure punten en is het weer twee plaatsen gezakt op de ranglijst en staat het weer vlak boven de  beruchte degradatiestreep. Volgende week krijgt N.E.C. Ajax op bezoek en daarna wachten zware uitwedstrijden tegen FC Groningen en FC Twente. Hoe zal trainer Alex Pastoor dit gaan oplossen?

Door: Joram Janssen