Wedstrijdverslag

N.E.C. ook voorbij Jong FC Utrecht

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – N.E.C.
Het zijn drukke tijden voor de ploegen in de Jupiler League. Na de wedstrijden van afgelopen vrijdag, staat vanavond alweer een complete speelronde op het programma. Voor N.E.C. betekent het een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de nummer laatst op de ranglijst. N.E.C. zelf staat na de wedstrijd van afgelopen vrijdag juist weer bovenaan.

N.E.C. speelde vrijdag een goede wedstrijd tegen FC Volendam. Er werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Groeneveld, Verdonk en Joppen en als de ploeg van trainer Pepijn Lijnders het vizier net wat scherper had afgesteld, dan had de score nog een stuk hoger kunnen uitvallen. Kansen waren er namelijk in overvloed tegen de Volendammers. Het zal de ploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van vanavond.

In Jong FC Utrecht treft N.E.C. zoals gezegd de nummer laatst van de Jupiler League. Toch is de ploeg van trainer Robin Pronk met name in de thuiswedstrijden de laatste tijd goed bezig. De laatste thuiswedstrijd, tegen FC Den Bosch, eindigde in 1-1, terwijl de twee thuiswedstrijden daarvoor (tegen Jong Ajax en RKC) zelfs werden gewonnen. N.E.C. zal dus gewaarschuwd zijn, al helemaal omdat het nu eenmaal een maandagavondwedstrijd is en FC Utrecht op de maandagen dikwijls kan beschikken over spelers als Giovanni Troupée, Patrick Joosten en Dario Dumic…ons welbekend. Afgelopen vrijdag verloor Jong FC Utrecht in Maastricht overigens met 3-1 van MVV.

De entourage zal vanavond in Utrecht heel wat minder zijn dan die van afgelopen vrijdag in de eigen Goffert, maar daar mag het qua prestaties uiteraard niet aan liggen. Naar verwachting stuurt Pepijn Lijnders dezelfde elf namen het veld in als tegen FC Volendam. Iedereen is die wedstrijd ongeschonden uitgekomen en omdat er ook geen schorsingen zijn, ontbreken nog altijd alleen de geblesseerde Mohamed Rayhi en Suently Alberto.
86' Steeven Langil wordt gewisseld voor Jari Schuurman
83' Bilal Ould-Chikh wordt gewisseld voor Mohamed Mallahi
80' Ferdi Kadioglu wordt gewisseld voor Kevin Jansen
76' Sylla Sow wordt gewisseld voor Nick Venema
69' Gele kaart Robin van der Meer
69' Patrick Joosten wordt gewisseld voor Jeredy Hilterman
54' GOAL: Calvin Verdonk maakt de 0-2 (Assist door Steeven Langil)
24' GOAL: Ferdi Kadioglu maakt de 0-1 (Assist door Gregor Breinburg)

27 Ole Romeny
Maandagavond speelde N.E.C. in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van de Jupiler League. Pepijn Lijnders stuurde zijn ploeg ten opzichte van afgelopen vrijdag ongewijzigd het veld in en deed dat met succes: de Nijmegenaren wonnen met 0-2 en boekten zodoende hun derde zege op een rij. De overwinning kwam tot stand door doelpunten van Ferdi Kadioglu en Calvin Verdonk.

In tegenstelling tot de twee corners die N.E.C. binnen één minuut al had afgedwongen kabbelden de eerste tien minuten verder rustig voort. De Nijmegenaren hadden het initiatief, maar wisten nog niet door te drukken. Zo werden er in de beginfase geen doelpogingen genoteerd, niet voor N.E.C. en niet voor Jong FC Utrecht. Dat bleef zo tot aan de 24e minuut: Door een goede steekbal van Gregor Breinburg vond Ferdi Kadioglu zich oog in oog met doelman Nijhuis en met een subtiele boogbal passeerde hij de uitkomende keeper: 0-1 voor N.E.C. Direct daarna leek Achahbar tot twee keer toe de tweede Nijmeegse treffer te maken, maar arbiter Van der Eijk keurde een goal af wegens buitenspel en vervolgens schoot de spits vanaf de rand van het strafschopgebied net langs de verkeerde kant van de paal.

Het doelpunt leek de wedstrijd wat te hebben opengebroken. N.E.C. wist het balbezit nu al een aantal keer om te zetten in een gevaarlijke situatie in de buurt van de Utrechtse goal. De beloftenploeg uit de Domstad had daarentegen weinig in de melk te brokkelen, getuige de nul keer dat de ploeg van Robin Pronk doelman Joris Delle had weten te testen. De ploegen gingen dan ook rusten met de verdiende voorsprong voor de bezoekers uit Nijmegen.

Ongewijzigd kwam de formatie van Pepijn Lijnders uit de kleedkamers voor de tweede helft. Ook aan de zijde van Jong FC Utrecht deden oud N.E.C.’ers Patrick Joosten en Sylla Sow nog altijd mee, al hadden zij zich nog niet kunnen laten zien tegen hun oude werkgever. Wie wél van zich deed spreken was Calvin Verdonk. De linksback maakte vorige week tegen FC Volendam zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en voegde daar vandaag op prachtige wijze direct zijn tweede doelpunt aan toe. Uit een voorzet van Steeven Langil volleerde Verdonk raak in de korte hoek en zodoende zette hij N.E.C. op een comfortabele 0-2 voorsprong. Niet veel later had aangever Langil ook een doelpunt op zijn naam kunnen en misschien wel moeten zetten, maar de rappe vleugelspeler wist in kansrijke positie niet doeltreffend uit te halen. Twintig minuten voor tijd probeerde de Fransman het nogmaals, dit keer met een lage, harde poging richting de verre hoek. Zijn poging werd gekeerd en uit de daaropvolgende scrimmage kreeg Jong FC Utrecht met meer geluk dan wijsheid niet haar derde tegendoelpunt om de oren.

Met het laatste kwartier op de klok leek er nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor N.E.C., dat de wedstrijd domineerde en vrijwel niks meer weggaf. Alleen een ongelukkige glijpartij van Frank Sturing leverde nog een mogelijkheid op en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek Jong FC Utrecht nog even de aansluitingstreffer te maken, maar invaller Hilterman schoot naast nadat hij zichzelf knap had vrijgespeeld. Na 93 minuten voetballen en nog een levensgrote kans voor invaller Jari Schuurman besloot scheidsrechter Van der Eijk dat het mooi was geweest. Zo boekte N.E.C. een vrij eenvoudige overwinning in de Galgenwaard en kan het vrijdag met een goed gevoel afreizen naar Leeuwarden, waar de confrontatie wacht met SC Cambuur.