Algemeen

N.E.C. - RKC Waalwijk in de media

N.E.C. - RKC Waalwijk in de media

N.E.C. heeft de Paasdagen afgelopen maandag met een goed gevoel afgesloten. De Nijmegenaren wisten op Goede Vrijdag te winnen op bezoek bij FC Volendam, einduitslag 2-3. Op Tweede Paasdag boekten de Nijmegenaren ook de vierde overwinning op een rij onder leiding van het nieuwe trainerstrio. RKC Waalwijk werd in het eigen Goffertstadion verslagen met 2-1. Hierdoor neemt N.E.C. na het Paasweekend de 9e plaats in op de ranglijst. Deze plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de Play-Offs. De ploeg van Ron de Groot moet echter waakzaam zijn, de verschillen tussen de ploegen zijn klein. De media schreven het volgende over het duel met RKC Waalwijk. 

De Gelderlander

N.E.C. wist te stijgen naar de 9e stek op de ranglijst. Ook wist de ploeg onder leiding van Ron de Groot vier wedstrijden op een rij te winnen. Hierover zegt De Groot echter direct: “We moeten ons niet rijk rekenen. Ik hoor iedereen al roepen dat we de Play-Offs hebben gehaald, maar er is nog helemaal niets beslist. We moeten nog twee wedstrijden vol gas geven." Wel zag De Groot dat N.E.C. de juiste wil en inzet toonde. “Ik ben tevreden over de tweede helft. Het zal niet allemaal perfect zijn geweest in de uitvoering. Maar er zat strijd in, beleving, de wil om te winnen. Dat willen we zien en dat wil het publiek ook zien’’, stelt de oefenmeester. 

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland zag een N.E.C. wat na een stroef begin de rug rechtte. In gesprek met Omroep Gelderland zei verdediger Mathias Bossaerts het volgende: “Het is zeker geen gemakkelijk jaar geweest voor ons. Maar nu we twaalf uit twaalf hebben gehaald moeten we die lijn doortrekken. Als we de komende twee wedstrijden van de reguliere competitie winnen, dan kunnen we in ieder geval meedoen aan de Play-Offs." Aanvaller Jonathan Okita, verantwoordelijk voor de winnende treffer sloot zich aan bij Bossaerts: “Het was een zware wedstrijd vandaag, ook door de warmte. Maar we hebben met 2-1 gewonnen, dat is het belangrijkste."

Forza N.E.C. 

N.E.C.-spits Ferdy Druijf sprak uitgebreid met Forza N.E.C. na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De spits toonde zich kritisch, maar realistisch. Hij zei het volgende over de wedstrijd: “De eerste helft waren wij stukken minder, voetballend heel matig. We komen 0-1 achter, dan zeggen wij in de rust tegen elkaar van: ‘dit kan zo niet langer’. Toen werden we opeens wel wakker. Waar dat aan ligt, geen idee, maar wij wilden die drie punten halen hier. Gelukkig hebben we dat gedaan." Ron de Groot sprak over een N.E.C. wat met vlagen wat beter voetbal liet zien: “Ik denk dat we voetballend soms te weinig brengen, de tweede helft was het voetballend wat beter."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 30 augustus 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
SC Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 Go Ahead 6
6 Excelsior 6
7 Almere City 5
8 Jong Ajax 4
9 FC Volendam 4
10 NEC 4
11 Jong AZ 4
12 SC Cambuur 3
13 TOP Oss 3
14 Jong Utrecht 3