Algemeen

N.E.C. - Roda JC in de media

N.E.C. - Roda JC in de media

N.E.C. heeft vrijdagavond tegen Roda JC de derde thuiswedstrijd op een rij geboekt. De mannen van trainer Jack de Gier wonnen met 1-0 van de Limburgers. Het doelpunt viel vroeg in de wedstrijd en kwam op naam van Jordy Bruijn, die daarmee zijn doelpuntenproductie voor de Nijmegenaren opschroefde naar twee. Daarbij steeg de Nijmeegse formatie naar de elfde positie op de ranglijst, wat aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Dit schreef de media over het duel.

RN7

Mart Dijkstra, die met zijn doorzettingsvermogen een belangrijke factor was op het Nijmeegse middenveld, in gesprek met RN7: ‘'We waren scherp vanaf de eerste minuut. Dat nemen we ons natuurlijk elke week voor, maar dat komt er niet altijd uit. Gelukkig mocht ik vandaag weer spelen. Het was af en toe lastig om er doorheen te voetballen, dus dan moeten we vaker op de lange bal spelen. Ferdy was vandaag weer heel sterk, we konden hem constant aanspelen en vanuit daar doorspelen. Dan is het lekker als je zo’n loper als Jordy eronder hebt en als we de bal verliezen konden Leroy en ik ingrijpen. Ik denk dat we heel volwassen en realistisch hebben gespeeld. We moeten niet per se altijd opbouwen, een lange bal zo nu en dan is ook geen probleem. Anders roep je de problemen over jezelf af. Op deze manier moeten we verder.''

Omroep Gelderland

Joey van den Berg stond tegen Roda JC als centrale verdediger aan de aftrap. ‘'Ik heb daar al heel vaak gespeeld. Vooral in de jeugdelftallen, maar ook bij al mijn vorige clubs heb ik op die positie wedstrijden afgewerkt. Het idee erachter was dat we wat meer sturing vanuit de verdediging konden aanbrengen. Ik denk wel dat die ervaring met de jaren komt en ik ben nu wat ouder waardoor het voor mij wat makkelijker is om mijn omgeving te sturen'', zo stelt de aanvoerder van de Nijmegenaren. 

Ook Jack de Gier ging in gesprek met Omroep Gelderland: ‘'Deze overwinning biedt ontzettend veel perspectief. We staan momenteel niet alleen op een play-off plek, maar we staan ook nog maar vier punten achter op nummer zes, Roda JC. We blijven gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken, zoals we dat de laatste weken altijd doen. Op die manier houden we ons scherp en dat levert ons de nodige punten op. Dit zijn wel lekkere avonden, zeker met de supporters die zo achter de club gaan staan.''

Forza N.E.C.

‘'Ik ben heel blij. Een doelpunt, een overwinning en een clean sheet. Het kan eigenlijk niet beter'', vertelt Bruijn. ‘'We hebben als team gestreden. Ik ben natuurlijk heel blij met mijn goal. Ik kreeg hem van Randy Wolters en ik nam hem een keer mee en schoot hem binnen. Het plan van de trainer pakte ook goed uit. Mart was de meest aanvallende middenvelder met Leroy en ik erachter. Vlak na rust hadden we de 2-0 moeten maken, dan kun je daarna eventueel nog uitlopen naar 3-0. Maar die goals vallen niet, dan kan het lastig worden. Gelukkig creëerde Roda niet veel kansen, op die kans in de laatste minuut na. Ik zie die bal nog liggen voor de voeten van die speler en ik denk ‘alsjeblieft niet, dan is alles weer voor niets geweest’, maar gelukkig pakte Mattijs die bal uitstekend'', aldus Jordy Bruijn, die met zijn goal matchwinner werd.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53