Algemeen

N.E.C. - SC Telstar in de media

N.E.C. is afgelopen vrijdag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Telstar. Ondanks het grote veldoverwicht van de Nijmegenaren hadden de Witte Leeuwen aan één mogelijkheid genoeg om een resultaat mee te nemen naar huis. Nadat N.E.C. binnen tien minuten op voorsprong was gekomen (een harde strakke voorzet van Van den Berg werd binnengegleden door Telstar-verdediger Kick Groot) wisten de Noord-Hollanders in de persoon van Anass Najah de gelijkmaker te produceren. Dit schreven de media over het duel.

FOX Sports

‘'We hadden vandaag recht op de overwinning’', stelt Ferdy Druijf tegenover de camera van FOX Sports. ‘’Wij hebben veel kansen gecreëerd en eigenlijk geen kansen weggeven. En dan valt de tegengoal uit een afvallende bal na een vrije trap. Daarna gaan we door, maar de bal gaat er maar niet in. Ook nog een bal van mij die van de lijn wordt gehaald. Maar we spelen niet slecht en met deze wedstrijd kunnen we vooruit. Je ziet ook dat onze supporters achter ons blijven staan wanneer het niet loopt. Dat is mooi en dat hebben we nodig.''

RN7

In gesprek met RN7 ging trainer Jack de Gier in op het gelijkspel: ‘'Deze wedstrijd was voor ons een nieuw begin. Sowieso omdat er een nieuwe periode was aangebroken en het was de bedoeling dat we deze met een overwinning zouden starten. We verdienden de overwinning, maar we hebben hem niet. Dat is wel even zuur. We beginnen heel goed en komen niet in de problemen. Na tien minuten komen we via een corner op voorsprong. Vervolgens krijgen we via een standaardsituatie een doelpunt tegen, dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Maar we pakken de draad snel op en creëren kansen, alleen die verzilveren we niet. We zitten in een fase waarin we weinig geluk hebben. Bal op de paal, bal van de lijn gehaald en tot slot, en ik zeik niet graag, moeten we op het einde van de wedstrijd een penalty hebben. Maar met de passie die ik vandaag hebben gezien moeten we vooruit. We hebben vandaag een passievol N.E.C. gezien.''

De Gelderlander

‘'We moeten positief blijven. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik nu ook doen. We hebben vandaag zelfvertrouwen uitgestraald. We waren SC Telstar de baas en waren goed aan de bal. De uitgespeelde kans van mij moet er dan wel in. Ik dacht even dat ik Messi was en wilde de bal stiften, maar de keeper was er dichtbij’', aldus aanvoerder Joey van den Berg, die bij afwezigheid van Rens van Eijden de aanvoerdersband om de armen droeg.

Forza N.E.C.

Tom Overtoom vond dat zijn ploeg twee punten verloor tegen SC Telstar: ‘'Ik ben er goed ziek van. We hebben goed gespeeld tegen een tegenstander die een lastig systeem hanteert en behoorlijk inzakte. In de eerste helft deden we het goed. We beloonden onszelf met een goal en volgens mij zijn zij één keer over de middellijn geweest en dan valt de bal nog goed ook. Hij schiet hem dan vervolgens nog prima in het hoekie ook.. Daarna verzuimen we meer doelpunten te maken. In de tweede helft zetten we ze meteen onder druk en zij beginnen dan al vroeg met tijdrekken. Maar daar moeten we gewoon doorheen spelen. We moesten gewoon winnen.’' Toch heeft de middenvelder ook positieve aspecten gezien. ‘'Het veldspel was goed, daar kunnen we op bouwen, maar uiteindelijk moet dat gepaard gaan met punten. De overwinning was vandaag verdiend geweest. Een zege is het beste medicijn voor ons. Je kan blijven hameren op dingen die niet goed gaan, maar dat weten we allemaal wel. We weten wat er fout gaat en dat we niet in onze beste fase zitten. We moeten focussen op de goede dingen en onszelf niet nog verder de put in praten.''