Algemeen

N.E.C. stelt Jack de Gier op non-actief

N.E.C. stelt Jack de Gier op non-actief

N.E.C. heeft hoofdtrainer Jack de Gier op non-actief gesteld. Ondanks intensieve inspanningen van zowel de club als De Gier werd er onvoldoende progressie geboekt op sportief vlak, waarna de clubleiding heeft besloten De Gier op non-actief te stellen. N.E.C. gaat met De Gier in gesprek over de afwikkeling van zijn contract. De komende dagen zal de clubleiding kijken naar een nieuwe invulling voor het hoofdtrainerschap voor de rest van het seizoen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik licht toe: “We beleven een teleurstellend seizoen. Na het einde van de eerste seizoenshelft hebben we in de winterstop met zijn allen kritisch geëvalueerd en getracht om met diverse ingrepen het tij te doen keren. Ondanks dat we er met z’n allen hard voor geknokt hebben om dit te bewerkstelligen, moeten we helaas concluderen dat dit tot op heden niet is gelukt.”

Van Schaik vervolgt: “Dit heeft ertoe geleid dat wij, als directie en Raad van Commissarissen, er onvoldoende vertrouwen in hebben dat we op deze wijze de doelstelling gaan halen welke we gezamenlijk hebben gesteld, namelijk het bereiken van de play-offs. We willen Jack hartelijk danken voor zijn inzet en de toewijding die hij heeft getoond voor N.E.C. ”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36