Algemeen

N.E.C. tevreden met verloop extra bezoekersvak bij N.E.C. - Feyenoord

N.E.C. tevreden met verloop extra bezoekersvak bij N.E.C. - Feyenoord
Natuurlijk wierpen de late tegentreffers en het daardoor tegenvallende resultaat een schaduw op de wedstrijddag tegen Feyenoord gisteren. Toch kijken we opnieuw tevreden terug op de inrichting van het extra bezoekersvak en het verloop van de wedstrijd.

Deze pilot is ingezet om zo veel mogelijk Feyenoordsupporters van de thuisvakken te weren om zo het veiligheidsrisico zo laag mogelijk te houden. Wie gisteren in het stadion aanwezig was, heeft echter ook kunnen zien dat er – ondanks de vergrote capaciteit van het bezoekersvak – alsnog Feyenoordsupporters op de thuistribunes plaatsnamen. We hebben als club helaas moeten constateren dat Feyenoorders via onze eigen supporters aan kaarten voor de wedstrijd zijn gekomen of uit de omgeving van Nijmegen kwamen. Van deze bezoekers zijn gisteren verschillende wedstrijdkaarten ingenomen. De club zal onderzoeken hoe deze bezoekers aan hun kaarten zijn gekomen en waar mogelijk passende maatregelen opleggen.

Het kan zijn dat je als seizoenkaarthouder niet gecontroleerd bent. Onder normalisatie valt namelijk ook dat je het bezoek van eigen supporters zo soepel en gastvrij mogelijk laat verlopen. Een controle op seizoenkaarthouders strookt niet met dat streven, dus bij ons bekende supporters hebben gewoon kunnen doorlopen.

Natuurlijk kunnen we nog puntjes op de i zetten naar aanleiding van gisteren, maar we zijn blij dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden en dat we opnieuw een stap richting normalisatie hebben gezet.
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13