Interview

Rens van Eijden: "We gaan met een goed gevoel richting de play-offs"

Rens van Eijden: "We gaan met een goed gevoel richting de play-offs"

N.E.C. won woensdagavond de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. FC Dordrecht werd door een late goal van Javier Vet met 2-1 aan de kant gezet en mede daardoor gaan de Nijmegenaren, die als vanouds werden aangevoerd door Rens van Eijden, met een prettig gevoel richting de cruciale nacompetitie.

Beide ploegen speelden eigenlijk nergens meer voor en dat leverde een bijzondere wedstrijd op. "Zij kwamen hier niet om het spel te maken en wij hadden met wat meer tempo tot meer kansen kunnen komen", analyseert de N.E.C.-captain na afloop. "Uiteindelijk is het goed en verdiend dat de goal in blessuretijd nog valt, omdat we wel constant druk op de tegenstander hadden. Maar het belangrijkste was dat we vandaag goed door zouden komen en met een goed gevoel naar de play-offs konden gaan. Dat is gelukt."

Zaterdagavond staan Van Eijden en zijn ploeggenoten in Flevoland tegenover Almere City, de nummer vier van de ranglijst. Er moet gewonnen worden om door te gaan naar de volgende ronde en op die manier uitzicht te houden op promotie naar de Eredivisie. "Als je wint gaat het verder en als je verliest is het meteen klaar, dus we weten dat we scherp moeten zijn. Wij willen die kans op een tweede wedstrijd voor onszelf creƫren en uiteindelijk willen we ook ervoor zorgen dat we een kans krijgen op promotie."

Iedereen begint in de nacompetitie op nul en N.E.C. heeft net zo veel kans op de eindzege als iedere andere ploeg. "We weten waar we voor strijden en die spirit moeten we op het veld laten zien", zegt de strijdbare verdediger. "We hebben alles weer in eigen hand. Natuurlijk hebben we in de competitie twee keer van ze verloren, maar dat zegt me niks. In de thuiswedstrijd waren we veel beter en in de uitwedstrijd gaven we het zelf weg. We weten waar het toen mis is gegaan en dit wordt gewoon weer een wedstrijd op zich. Drie keer is scheepsrecht? Ja, ik hoop het wel!"

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36