Interview

Rens van Eijden:"Fout mag mij niet overkomen"

Rens van Eijden:"Fout mag mij niet overkomen"
De kop is eraf voor N.E.C. Thuis werd de ploeg met 1-4 aan de kant gezet door FC Groningen. Rens van Eijden deelde mee in de malaise met een grote fout bij de derde tegentreffer. Na afloop nam hij de schuld dan ook op zich.

"Zo'n fout mag mij niet overkomen", vertelt Rens van Eijden. "Zeker als aanvoerder kan dit gewoon niet. Het was ook het einde van de wedstrijd eigenlijk. Valt die derde treffer niet, dan blijf je met 1-2
nog gewoon in de wedstrijd. Drie scoren is Ć¼berhaupt al moeilijk, dus dan weet je dat het de rest van
de wedstrijd heel lastig gaat worden."

N.E.C. speelde een matige wedstrijd. Op een sterke openingsfase na kwam de ploeg maar moeilijk voorin en besliste Groningen het duel op effectiviteit. Van Eijden geeft aan dat hij geschrokken is van de wedstrijd. "Ik ben wel een beetje geschrokken ja. We komen snel 0-2 achter, terwijl we goed begonnen en de wedstrijd onder controle hadden. Via een ongelukkige rebound valt de eerste en ook bij de tweede verdedigen we niet goed. Bij de derde goal ga ik zelf de fout in en dan kun je concluderen dat we de goals te makkelijk weggeven."

Na het slechte slot van het vorige seizoen, is dat alweer de elfde wedstrijd op rij waarin N.E.C. niet tot een overwinning komt. Toch wil Van Eijden die periode graag achter zich laten. "Dit is een nieuw seizoen, het slot van vorig jaar telt niet meer mee nu. Natuurlijk begint het wel een lange reeks te worden, maar je kunt het gros van de groep het niet kwalijk nemen dat we zo slecht zijn geƫindigd en dat dit al weer de elfde wedstrijd op rij zonder overwinning is. Dat moeten we achter ons laten en gericht zijn op dit seizoen."

Zeker met de transferperiode die nog onderweg is, is het  lastig in te schatten waar N.E.C. kan gaan eindigen. Ook Van Eijden heeft daar nog niet echt een idee over. "We hebben zes weken voorbereiding gehad. We gaan niet voor het kampioenschap natuurlijk, maar we mogen wel meer verwachten van dit soort wedstrijden. Maar met deze jonge ploeg en een selectie die nog niet compleet is, weet ik niet waar we naartoe kunnen. Voor veel jongens is het allemaal helemaal nieuw en dan merk je in een wedstrijd als deze dat het lastig is om door de teleurstelling heen te komen. Dat zullen we moeten analyseren en dan weer door naar de volgende wedstrijd."

Door: Roel Klein

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53