Algemeen

Rens van Eijden:"Nooit verwacht dat ik Man of the Season zou worden"

Rens van Eijden:"Nooit verwacht dat ik Man of the Season zou worden"
Na afloop van de wedstrijd tegen AZ werd Rens van Eijden bekroond tot 'Man of the Season'. Wie dat vorig jaar rond deze tijd voorspeld had, werd gek aangekeken. Van Eijden zelf is de eerste om dat te beamen: "Dat had ik zelf natuurlijk ook nooit verwacht. Ik heb geluk gehad dat Ramon Zomer aan het begin van dit seizoen vertrokken is, anders was het waarschijnlijk heel anders gelopen. Nu moest ik alsnog zelf laten zien natuurlijk en dat is uiteindelijk gelukt, ondanks dat ik in het begin wel even moest inkomen."

Van Eijden groeide dit seizoen iedere wedstrijd en langzaam maar zeker verstomde de kritiek die onder het publiek nog wel eens te horen was. Sterker nog, in de wedstrijd tegen AZ verliet van Eijden geblesseerd het veld, maar deed hij dat wel onder een luid applaus. "Natuurlijk heb ik die kritiek voorheen ook meegekregen. Dat komt echt wel binnen en dat is moeilijk. Er hebben bij mij ook wat randzaken gespeeld die het voor mij moeilijk maakten - al wil ik daar mijn mindere prestaties niet aan ophangen - maar dat is nu achter de rug. Zelf heb ik gelukkig wel altijd het vertrouwen kunnen houden, zowel in mezelf als in de rest van de jongens en de trainer. Dat wordt nu uitbetaald en dat is lekker."

Tegen AZ speelde Van Eijden door de schorsing van Bram Nuytinck met Pavel Cmovs naast zich in het centrum van de verdediging: "Ik vind het echt knap hoe hij dat oppakt. Ik herken zijn situatie natuurlijk, omdat ik vorig jaar in eenzelfde situatie zat. Je speelt niet vaak, maar moet er dan wel ineens staan. Dat is echt niet makkelijk, maar hij doet dat heel goed."

Het contrast met de wedstrijd tegen RKC was groot, zag ook Van Eijden: "Dat was nogal een verschil inderdaad. Dat was eigenlijk het hele seizoen het geval bij ons. Soms was het alles, maar soms was ook ineens heel matig. Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen laten zien wat we in huis hebben. We haalden het voetbal van AZ eruit en durfden druk te zetten, daar kwam ons doelpunt ook uit voort. Deze lijn moeten we doortrekken tegen Heracles. We zullen daar gewoon moeten winnen en dan hopen dat het genoeg is om de play-offs te bereiken....het is nog steeds mogelijk."

Door Teun van Thiel

EINDSTAND MAN OF THE MATCH KLASSEMENT

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Twente

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Jong PSV 60
5 Almere City 59
6 Den Bosch 57
7 TOP Oss 56
8 SC Cambuur 54
9 NEC 54
10 RKC Waalwijk 53
11 MVV Maastr. 53
12 Jong Ajax 52
13 Roda JC 52