Interview

Rens van Eijden:'Vroeger was ik altijd spits'

Rens van Eijden:'Vroeger was ik altijd spits'
Rens van Eijden is een sportman die al zijn energie in het voetbal steekt. Als hij niet voetbalt pakt hij zijn rust en probeert hij tijd te vinden voor zijn andere grote passies: tennis, gamen en sportieve auto's.

Als betaald voetballer ben je niet de gehele dag van negen-tot-vijf aan het voetballen. Na de training is het belangrijk om voldoende rust te pakken. Maar Rens maakt ook graag tijd vrij voor de maatschappelijke projecten van Wij Staan voor de Wijk, interviews en commerciële activiteiten. Als er tijd is voor ontspanning dan kijkt Rens van Eijden graag naar series of speelt een game de Playstation. "Ik ben nu bezig met Dexter en heb daarvoor Breaking Bad, Entourage en Prison Break gekeken." Breaking Bad is mijn favoriete serie. Dit komt voornamelijk door de sterke verhaallijnen", zo legt de verdediger uit."

Op de Playstation is hij speler van Manchester United en worden veel uren besteed aan het inmaken van geduchte tegenstanders. "Ik wil altijd winnen en heb daarom voor het beste team gekozen, grapt de verdediger, die op het veld de kleuren verdedigt van de Nijmeegse eredivisionist".

Van Eijdens jonge jaren en zijn droomwedstrijd
Van Eijden was in de jeugd altijd aan het pendelen tussen de posities van verdediger en spits. "Stonden wij achter, stond ik in de spits en stonden wij voor, dan stond ik achterin." Met dit voorbeeld schetst van Eijden dat hij regelmatig wisselde tussen die posities op het veld. Naar aanleiding van een gesprek met zijn jeugdtrainer heeft hij definitief de keuze gemaakt om volledig te gaan voor een plek in de verdediging.

Zoals alle voetballers dromen van de Champions League of het meemaken van een Wereldkampioenschap, kan de N.E.C.'er nu al met trots vertellen over het waarmaken van één droom; het spelen in de Champions League. Hij maakte zijn debuut in de wedstrijd Liverpool FC-PSV in het seizoen 06/07. Dit werd een droomwedstrijd voor Rens. Zo'n wedstrijd is voor jonge voetballers altijd speciaal omdat lang niet iedereen Champions League speelt, laat staan erin debuteert. Vooral het respect van de Liverpool supporters voor PSV vond Van Eijden indrukwekkend: "Voor aanvang van de wedstrijd stonden ze ons aan te moedigen en het respect dat getoond werd naar spelers als Kluivert (Patrick Kluivert red.) en Cocu (Philip Cocu red.), waren indrukwekkend."

Mijn andere grote passies: auto's en tennissen
Als de tijd het toelaat gaat de verdediger met een paar vrienden naar de tennisbaan om een balletje te slaan. Deze tijd is er niet altijd omdat hij zicht focust op het voetballen en niet zijn energie in andere sporten wil steken. Tijdens interlandweken is die tijd er wel en slaat Van Eijden graag een balletje, mits het weer het toelaat.

Autorijden doet Van Eijden graag: "Ik vind auto's leuk, geweldig!" Hij rijdt daarom een oogstrelende sportieve wagen. Hij geniet hier enorm van nu dat het nog kan. "Als er ooit kinderen komen dan zal een andere keuze moeten worden gemaakt, aangezien mijn huidige bolide weinig ruimte biedt", aldus van Eijden. Aan het eind van het plezierige gesprek, rijdt de verdediger weg, op naar huis. Even een aflevering van Dexter kijken om uit te rusten van de training en zich mentaal voor te bereiden op de komende wedstrijd.

Door: Paul Brand

Gepubliceerd in De Weekendkrant van 2 november 2012.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Twente

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Jong PSV 60
5 Almere City 59
6 Den Bosch 57
7 TOP Oss 56
8 SC Cambuur 54
9 NEC 54
10 RKC Waalwijk 53
11 MVV Maastr. 53
12 Jong Ajax 52
13 Roda JC 52