Persuurtje

Rogier Meijer: "We kijken naar onszelf, niet naar de tegenstander"

Rogier Meijer: "We kijken naar onszelf, niet naar de tegenstander"

Morgenavond staat alweer de volgende competitiewedstrijd op de planning voor N.E.C. In deze doordeweekse speelronde neemt de ploeg van Rogier Meijer het op tegen Jong PSV. Op De Herdgang wordt om 18.45 uur afgetrapt. Vandaag sprak trainer Rogier Meijer met de aanwezige media.

Afgelopen vrijdag won N.E.C. met 1-4 van Jong FC Utrecht. Rogier Meijer heeft ondanks de winst toch een aantal verbeterpunten meegenomen voor het duel met Jong PSV. “De eerste helft was lastig, daarin waren we ook te slordig aan de bal. Dat moet tegen Jong PSV echt beter. Na de rust ging het een stuk beter, we creëerden meer kansen dan in de eerste helft. Uiteindelijk hadden we er misschien wel meer moeten maken”, concludeert Meijer. 

Morgen speelt N.E.C. dus voor de tweede keer op rij tegen een jong-team. “Het zijn onvoorspelbare teams, maar we moeten vooral op onszelf focussen. Je weet namelijk nooit wie er meekomen, maar volgens mij doen er nagenoeg nooit spelers uit het eerste mee bij Jong PSV”, zegt Meijer. “We weten dat ze bij PSV goed kunnen voetballen, dus wij moeten zorgen dat ze daar de ruimte niet voor krijgen. Wij hebben zelf ook veel kwaliteit en ook wat meer ervaring door de nieuwe spelers”, vervolgt de trainer. “Wij moeten gewoon voor de overwinning gaan. Je weet nooit hoe de wedstrijd verloopt, maar we gaan er heen om te winnen”, aldus de coach van de Nijmegenaren. 

Eén van de nieuwe spelers, Terell Ondaan, maakte vrijdag zijn debuut voor N.E.C., hierover zei Meijer: “Ondaan viel erg goed in. Hij zou ook kunnen starten morgen, maar er zijn meer goede jongens die ook kunnen spelen, dus dat moeten we even bekijken.” Verder zegt hij over de selectie: “We hebben een nagenoeg fitte selectie, dus ook veel keuze in wie er gaan spelen. Ik ben ook zeker tevreden over de wissels, die vallen telkens goed in. Zij kloppen op de deur en die concurrentie maakt ons als team sterker”, legt Meijer uit. 

Op de training viel Janga uit door een tik op zijn voet, maar Meijer is wel gerust op de boomlange spits: “Die speelt morgen gewoon, die naam kan ik alvast cadeau geven. Het is geen mietje en hij gaat gewoon door.” Over de andere tien spelers zegt Meijer nog weinig: “Het gaat natuurlijk goed, dus er is weinig aanleiding om te gaan wisselen voor mij. Maar er zijn meerdere jongens die goed zijn en kunnen spelen.” Het blijft dus nog even afwachten wie Janga morgen zullen vergezellen op het veld.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36