Persuurtje

Rogier Meijer: “We moeten durf hebben aan de bal” 

Rogier Meijer: “We moeten durf hebben aan de bal” 

Aankomend weekend speelt N.E.C. op zondagmiddag de Gelderse derby tegen De Graafschap. De Nijmeegse ploeg neemt het op tegen de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. wil zich graag herpakken tegen De Graafschap. Voor met name hoofdtrainer Rogier Meijer is het een speciale wedstrijd. Hij speelde namelijk zijn gehele betaald voetbalcarrière in Doetinchem. Samen met de aanwezige media keek Rogier Meijer vooruit naar de beladen wedstrijd. 

In aanloop naar de volgende wedstrijd keek Rogier Meijer aanvankelijk naar de voorgaande wedstrijd: “Tegen De Graafschap moeten we aan de bal beter zijn dan tegen Almere. We hadden moeite om de opening te vinden en dat had met name te maken met het kiezen van positie.” In dit voorval ziet de Nijmeegse oefenmeester wel meteen hoe dit opgelost moet worden. Hij vervolgt: “Tegen Almere City waren we slordig aan de bal, maar dat had helemaal niet gehoeven. Kijk naar de eerste helft tegen FC Volendam, toen hadden we durf aan de bal. We speelden ballen tussendoor en er zat geen twijfel in.” 

“Na de wedstrijd tegen Almere City hebben we de nabespreking gemaakt en dan ga je de verbeterpunten eruit proberen te halen. Dat kan komen doordat mensen net wel of net niet vrijlopen en de keuze aan de bal laten”, aldus Rogier Meijer. Als team is N.E.C. constant bezig om te reflecteren en te verbeteren. Meijer: “Via de beelden hebben we laten zien dat er wel de mogelijkheden en de ruimte lag om er meer van te maken. Wanneer je dat doet word je er beter van en ga je ook meer creëren.” Sterk aan de bal zijn, dat is volgens Rogier Meijer de manier om een resultaat mee te nemen vanuit Doetinchem. 

De tegenstander van zondag is de ploeg waar Rogier Meijer zijn gehele profcarrière als speler heeft gespeeld en hij kijkt uit naar de ontmoeting: ‘'N.E.C. tegen De Graafschap is altijd een mooi affiche. Voor mij natuurlijk extra bijzonder omdat ik daar zolang gespeeld heb, maar het belangrijkste is dat we daar zondag weer drie punten meenemen.’' De ploeg uit Doetinchem kende een bijzondere laatste wedstrijd, er werd namelijk met 7-3 verloren van Jong AZ. Dit heeft Rogier natuurlijk ook gezien: ‘'Het liep totaal niet bij De Graafschap, maar ik denk niet dat dat exemplarisch is voor de ploeg. Ze zullen daar wel over gesproken hebben en zullen weer scherp zijn tegen ons.’'  

‘'Wij zullen natuurlijk ook scherp zijn en er alles aan doen om weer drie punten te pakken’', vervolgt de oefenmeester. ‘'We hebben gezien dat De Graafschap moeite had met verdedigen en veel ruimte weggaf, hier liggen voor ons kansen met onze snelheid en ons loopvermogen’', aldus Meijer. Met welke namen Rogier zal starten maakt hij nog niet duidelijk, maar wel verduidelijkt hij de situatie van bepaalde spelers: ‘'Voor Barreto wordt het nog spannend voor zondag, hij had wat klachten en we zullen morgen moeten kijken wat de opties zijn.’' Verder is de hele selectie fit: ‘'Okita is weer terug en heeft de hele week meegetraind, ook Bukusu is fit om te spelen en Ayman Sellouf zit weer bij de selectie.’'

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36