Persuurtje

Ron de Groot: 'Niets anders dan winnen telt'

Ron de Groot: 'Niets anders dan winnen telt'

Morgenavond ontvangt N.E.C. in het eigen Goffertstadion Helmond Sport. Na de knappe overwinning uit bij Jong PSV speelt het Nijmeegse equipe morgen wederom een wedstrijd van cruciaal belang. De Noord-Brabanders zijn terug te vinden op de voorlaatste plaats, waar de Nijmegenaren momenteel op de veertiende plek staan. Na de overwinning in Eindhoven heeft het team van Ron de Groot de aansluiting met de play-off plekken gevonden. Daarom is het morgenavond zaak om de drie punten in eigen huis te houden. Met trainer Ron de Groot kijken we vooruit op de wedstrijd van morgen. 

“Het was een zwaarbevochten maar knappe overwinning afgelopen maandag. Jong PSV wilde heel graag de bal hebben en van daaruit het spel maken. Wij kozen er bewust voor om iets in te zakken en Jong PSV vanuit de omschakeling pijn te doen. Samen met Rogier en Adrie hebben we relatief weinig tijd gehad om de boel voor te bereiden en vastigheden in te passen. Om die reden hebben we veel energie gestoken in het neerzetten van een goede organisatie. Dit was een van de redenen waardoor we de drie punten mee naar Nijmegen konden nemen”, aldus Ron de Groot. 

Helmond Sport 

Morgenavond zal het spelbeeld volgens De Groot compleet anders zijn. Hierover zegt hij het volgende: “Wij verwachten morgen een totaal ander spelbeeld. Waar wij er tegen Jong PSV voor kozen om in te zakken, verwachten wij dat Helmond Sport dat morgen hier zal doen. In ons eigen stadion moeten wij het initiatief nemen en tegenstanders vol onder druk zetten. Tegen Jong PSV vond ik ons aan de bal lang niet altijd goed, ik eis daarom morgen dat wij dit morgen velen malen beter gaan doen. Als dit lukt ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten hier kunnen houden. Het is wederom een cruciale wedstrijd, die wij aangaan als een finale. Niks anders dan winnen telt."

Afwezigen 

Ook blikt Ron de Groot vooruit op de spelers die morgen wel en niet inzetbaar zijn: “Joey van den Berg zit morgen zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Na zijn twee gemiste wedstrijden tegen Jong AZ en Jong PSV is Helmond Sport de laatste confrontatie waarin hij gedwongen afwezig is.” Middenvelder Tom Overtoom is een twijfelgeval voor de wedstrijd van morgen. Hierover zei De Groot het volgende: “Tom heeft deze week een lichte blessure opgelopen. We doen daarom erg voorzichtig met hem. Of Tom inzetbaar is tegen Helmond Sport wordt morgen besloten." De trainer van de Nijmegenaren heeft tevens ook positief nieuws melden: “Mathias Bossaerts zat afgelopen maandag weer bij de wedstrijdselectie en heeft deze week verder gewerkt aan zijn herstel. Hij zou morgen minuten kunnen maken.”

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 25 oktober 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
MVV Maastricht

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 NAC Breda 23
4 Jong Ajax 20
5 Excelsior 20
6 Jong Utrecht 18
7 Go Ahead 17
8 NEC 16
9 Almere City 16
10 FC Eindhoven 15
11 Telstar 14
12 Roda JC 13