Persuurtje

Ron de Groot: 'Wij moeten de verrassing van de play-offs worden dit seizoen'

Ron de Groot: 'Wij moeten de verrassing van de play-offs worden dit seizoen'

Nadat N.E.C. afgelopen vrijdag de reguliere competitie afsloot met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij MVV, begint morgen het echte werk voor de ploeg van Ron de Groot. De Nijmegenaren moeten in een tweeluik zien af te rekenen met RKC Waalwijk. De Waalwijkers kwamen op Tweede Paasdag eveneens naar het Goffertstadion. N.E.C. wist dit duel toen met 2-1 te winnen. De wedstrijd in Waalwijk werd daarentegen met 1-0 gewonnen door RKC. Op de ranglijst eindigde de ploegen op de achtste en negende positie. De ploegen zijn om die reden aan elkaar gewaagd. Met Ron de Groot blikken we vooruit op dit duel.

De trainer vindt dat N.E.C. vooruit moet kijken. Hierover zegt De Groot: “Dit seizoen telt niet meer, we beginnen opnieuw. Morgen zullen we er 100% tegenaan gaan. We kunnen het hele seizoen goedmaken. In de play-offs is het echt erop of eronder.” Na een seizoen wat niet verliep zoals verwacht, heeft N.E.C. altijd nog de kans om te promoveren naar de Eredivisie. Ron de Groot: “We maken nog kans, we moeten het echter wel van ronde tot ronde bekijken. Ik geef de jongens echt mee om scherp te blijven. Dat is heel belangrijk, anders creëer je veel te veel druk.”

RKC Waalwijk

De trainer kan zich het duel van Tweede Paasdag nog goed voor de geest halen. “RKC is een aanvallende ploeg. Het is een team wat goed in elkaar zit. Het zal een interessante pot worden. Fred Grim heeft er voor gezorgd dat RKC in verschillende systemen kan spelen”, aldus Ron de Groot. N.E.C. zal het duel dus scherp moeten starten. Ron de Groot: “De play-offs zijn ‘Europese wedstrijden’ waarbij uitdoelpunten dubbel tellen. Ik denk dat het een vergelijkbare wedstrijd wordt als die van twee weken geleden. Wij willen nog zes finales spelen, waarvan morgen de eerste op het programma staat.”

Afwezigen

N.E.C. begint morgen met een nagenoeg fitte selectie aan de finale van het seizoen. Marco van Duin is een twijfelgeval. Voor de rest heeft Ron de Groot morgen zijn beschikking over een fitte selectie, op de lang geblesseerden na. Wederom treedt N.E.C. aan in de zelfde opstelling. Ron de Groot zegt hierover: “We spelen morgen weer in dezelfde opstelling. Wat goed is, is goed. Daar moeten we aan vasthouden.” De Groot is vastberaden om het seizoen tot een goed einde te brengen: “Onze missie is geslaagd, het bereiken van de play-offs. Nu willen we echter doorpakken.”

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 30 augustus 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
SC Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 Go Ahead 6
6 Excelsior 6
7 Almere City 5
8 Jong Ajax 4
9 FC Volendam 4
10 NEC 4
11 Jong AZ 4
12 SC Cambuur 3
13 TOP Oss 3
14 Jong Utrecht 3